Disconnect from server.

When I am moving to a TFO map I tend to get disconnected from the server. Of course I'll log back in as quickly as I can sometimes I can't get into the map other times I can. Of course if I can't get into the map I get penalized for an hour.

Anybody have an idea why this happens? Today I completely uninstall the game and didn't download it the arch insulation from the website and yet it installed it in the program file x86 directory. I was expected to installed in the program file 64-bit directory. So it's Star trek online_en/Star trek online/.

My Comcast internet speed is 24 MB/3.7 MB. Windows 10 pro. The game is installed on a mechanical hard drive. Would place it on an SSD help?

Thanks

Answers

  • eazzie
    eazzie Member Posts: 3,258 Arc User
    edited February 2021
    First of all disconnections can happen to any one any time. Make sure you have on demand patching turned off. Force verify. and see if a disconnection happens while in safe mode. Judging on todays standards I would have to say a speed of 24MB is rather low, and from what I have read in the past Comcast aren't exactly one of the best providers in the world. I have read in the past a lot of people having issues with the company. But you have to remember that while in the midst of this pandemic the strain on internet providers is strained. People aren't getting what they are supposed to be getting as providers are restricting speeds at times to make way for the extra traffic they are experiencing.
  • xividax
    xividax Member Posts: 104 Arc User
    This annoying bug- yes it is a bug, has been around for almost a year now. I'm fairly certain it is related to numerous other bugs that are all related to the way the game loads information. So until they fix the underlying loading issue that is behind it, we are stuck with this bug for...longer than we should be.
  • leemwatson
    leemwatson Member Posts: 4,624 Arc User
    When I am moving to a TFO map I tend to get disconnected from the server. Of course I'll log back in as quickly as I can sometimes I can't get into the map other times I can. Of course if I can't get into the map I get penalized for an hour.

    Anybody have an idea why this happens? Today I completely uninstall the game and didn't download it the arch insulation from the website and yet it installed it in the program file x86 directory. I was expected to installed in the program file 64-bit directory. So it's Star trek online_en/Star trek online/.

    My Comcast internet speed is 24 MB/3.7 MB. Windows 10 pro. The game is installed on a mechanical hard drive. Would place it on an SSD help?

    Thanks

    First, SSD would only help load speed, not your connection, but most likely, which has already been pointed out, could be a couple dozen other things. STO requires <1Mb/sec to be play, so your speed is not an issue. Had this running on a line that was less than 3.6 before.

    Considering Xbox live went down around the same time last night, I'd say something was amiss in the US with MS and possibly other services. Other things that can cause this are IP conflicts at home, so reset your router. You could also be being throttled by your ISP, or Anti-spam kicked in somewhere. The list goes on (yes, even bad weather), but generally, a reset/reboot will do someway to resolve it.
    "You don't want to patrol!? You don't want to escort!? You don't want to defend the Federation's Starbases!? Then why are you flying my Starships!? If you were a Klingon you'd be killed on the spot, but lucky for you.....you WERE in Starfleet. Let's see how New Zealand Penal Colony suits you." Adm A. Necheyev.
  • stupidconversion
    stupidconversion Member Posts: 150 Arc User
    I have had this with most TFOs around 75% of the time for the last month or so, less so with event TFOs, *possibly* less so for the last few days but I haven't run many non-event TFOs.

    Has been reported.
  • fewzz
    fewzz Member Posts: 228 Arc User
    I get this when launching/joining a TFO as well, very frustrating, ive had it for years, me and a friend que up , but when we click the pop up he warps off into the TFO and im left still loading at like 3% then ill get booted, happens half the time and only ever on STO ofcouse
  • westmetals
    westmetals Member Posts: 8,256 Arc User
    Having a lot of those suddenly today.... twice I have tried to do the Borg RA, hung on loading screen for 3+ minutes, warped in to find it has already been won and gotten hit with an AFK penalty.