test content
What is the Arc Client?
Install Arc

Mouse and Keyboard UNRESPONSIVE

thetaninethetanine Member Posts: 1,361 Arc User
I just bought the Titan class ship. Outfitted it and went into the Patrol to Assist the Benthan Guard. Everything started out fine, but after a bit of combat, it was as if my keyboard and mouse had been disconnected from my computer. But they weren't. I had to quit and restart the game at this point. I went back into the same patrol but warped out before "the bug" happened again.

I picked a different patrol, but the same thing happened, only faster. The game is now completely unplayable, at least as far as space combat goes.

Has anyone else experienced this or heard of it? Does anyone know how to fix it?

Thanks for reading! =D
STAR TREK
lD8xc9e.png

Comments

  • westmetalswestmetals Member Posts: 7,236 Arc User
    Make sure you do not click on the chat box - if you do, the keyboard inputs are interpreted as text input into the chat bar and not game controls.
  • angrytargangrytarg Member Posts: 10,626 Arc User
    The only thing that plaques me for quite sone time now is that the 4th and 5th mouse buttons don't work that well any more, often they don't do anything and I can't initiate combat (I have fire weapons mapped on 4 and fire mines on 5). This isn't tied to the mouse or even the computer itself it seems.
    lFC4bt2.gif
    ^ Memory Alpha.org is not canon. It's a open wiki with arbitrary rules. Only what can be cited from an episode is. ^
    "No. Men do not roar. Women roar. Then they hurl heavy objects... and claw at you." -Worf, son of Mogh
    "A filthy, mangy beast, but in its bony breast beat the heart of a warrior" - "faithful" (...) "but ever-ready to follow the call of the wild." - Martok, about a Targ
    "That pig smelled horrid. A sweet-sour, extremely pungent odor. I showered and showered, and it took me a week to get rid of it!" - Robert Justman, appreciating Emmy-Lou
  • leemwatsonleemwatson Member Posts: 4,473 Arc User
    thetanine wrote: »
    I just bought the Titan class ship. Outfitted it and went into the Patrol to Assist the Benthan Guard. Everything started out fine, but after a bit of combat, it was as if my keyboard and mouse had been disconnected from my computer. But they weren't. I had to quit and restart the game at this point. I went back into the same patrol but warped out before "the bug" happened again.

    I picked a different patrol, but the same thing happened, only faster. The game is now completely unplayable, at least as far as space combat goes.

    Has anyone else experienced this or heard of it? Does anyone know how to fix it?

    Thanks for reading! =D

    I would reinitialise the game by starting it in Safe Mode (in the Launcher Options). This might help, as it usually fixes alot of 'hardware' issues.
    "You don't want to patrol!? You don't want to escort!? You don't want to defend the Federation's Starbases!? Then why are you flying my Starships!? If you were a Klingon you'd be killed on the spot, but lucky for you.....you WERE in Starfleet. Let's see how New Zealand Penal Colony suits you." Adm A. Necheyev.
Sign In or Register to comment.