test content
What is the Arc Client?
Install Arc

HUD reset after patch

reg1981reg1981 Member, NW M9 Playtest Posts: 1,396 Arc User
I know nothing can be done now to restore the mess but please check out why all HUDs got reset with this patch so it doesn't happen in the future. What a pain to setup again. I know I can copy from toon to toon but dps/tank/heal all have different HUD settings for me.

Comments

  • plasticbatplasticbat Member, NW M9 Playtest Posts: 9,816 Arc User
    edited September 13
    Why does it reset the HUD? Arrrrrggggg....
    "Load UI" does not help because it appears it overwrote my UI.
    Post edited by plasticbat on
    The game can read your mind. If you want it, you won't get it. If you don't expect to get it, you will.
  • amascus#1899 amascus Member Posts: 70 Arc User
    Yes, very annoying. Some of us put time into setting it up.
  • amascus#1899 amascus Member Posts: 70 Arc User
    Anyone know if that is a file I can backup outside of the game maybe?
  • pitshadepitshade Member Posts: 5,262 Arc User
    edited September 8
    Should be able to make the change on one character and then save it to reload on the rest.

    /ui_load
    /ui_save

    should work IIRC.
    "We have always been at war with Dread Vault" ~ Little Brother
  • plasticbatplasticbat Member, NW M9 Playtest Posts: 9,816 Arc User
    They also reset key binding. For the key I set for Sigpost, it log me out. LOL.
    The game can read your mind. If you want it, you won't get it. If you don't expect to get it, you will.
  • pitshadepitshade Member Posts: 5,262 Arc User
    My keybinds seem fine for signpost, AH, interact, invoke.
    "We have always been at war with Dread Vault" ~ Little Brother
  • plasticbatplasticbat Member, NW M9 Playtest Posts: 9,816 Arc User
    edited September 8
    pitshade said:

    My keybinds seem fine for signpost, AH, interact, invoke.

    Probably because I bind them to Function keys. Other bind key seems to be fine such as 0 which I bind that for go to character page.
    The game can read your mind. If you want it, you won't get it. If you don't expect to get it, you will.
  • pitshadepitshade Member Posts: 5,262 Arc User

    pitshade said:

    My keybinds seem fine for signpost, AH, interact, invoke.

    Probably because I bind them to Function keys. Other bind key seems to be fine such as 0 which I bind that for go to character page.
    My signpost, invoke and AH keys are Function Keys. The Interact keybind is a mouse button.
    "We have always been at war with Dread Vault" ~ Little Brother
  • plasticbatplasticbat Member, NW M9 Playtest Posts: 9,816 Arc User
    edited September 8
    pitshade said:

    pitshade said:

    My keybinds seem fine for signpost, AH, interact, invoke.

    Probably because I bind them to Function keys. Other bind key seems to be fine such as 0 which I bind that for go to character page.
    My signpost, invoke and AH keys are Function Keys. The Interact keybind is a mouse button.
    Then, I don't understand. My F1 to F3, F5 to F8 did not do what I assigned them to do.
    The game can read your mind. If you want it, you won't get it. If you don't expect to get it, you will.
  • amascus#1899 amascus Member Posts: 70 Arc User
    pitshade said:

    Should be able to make the change on one character and then save it to reload on the rest.

    /ui_load
    /ui_save

    should work IIRC.

    Can do that under options to, I mean a config file I can copy and tuck away someplace out of reach

  • blargskullblargskull Member Posts: 455 Arc User
    edited September 8
    I forget where she posted this, but Wendy Black shared one of her scripts with me long ago. After getting the GUI set the way you like for one character on your account, you move to the next and just type /reset in the chat window to activate the script.

    In your ... Cryptic Studios\Neverwinter\Live\localdata\CommandAliases.txt add;
    alias reset "unbind_all $$ ui_load_file gui.txt $$ bind_load_file keys.txt"

    Create your ... Cryptic Studios\Neverwinter\Live\gui.txt using;
    /ui_save_file gui.txt

    Create your ... Cryptic Studios\Neverwinter\Live\keys.txt using;
    /bind_save_file keys.txt

    I don't know if the order they are created matters or not? Typing /reset is a lot simpler than setting up characters one by one. I have been using it for years now, when they reset me, I can just reset back.




    Just killing time...
  • reapermanaus#2689 reapermanaus Member Posts: 68 Arc User
    REALLY, you just HAD TO reset the HUD, I have 30 Characters I have to rearrange my HUD on because you are all not that bright, please get someone who knows how not to peeoff the players at every update to work at your company. Then fire the rest.
  • corsair#6764 corsair Member Posts: 25 Arc User
    edited September 13
    EDIT:
    It turns out you can save and reload the HUD. As pointed out in another thread use "/ui_save_file {filename}" and "/ui_load_file {filename}", respectively.
  • nitocris83nitocris83 Member, Cryptic Developer, Administrator Posts: 4,037 Community Manager
    Thanks for letting us know. Are you aware of this impacting any other players? That will help determine if it's an account specific issue or more widespread.

    Thanks!
  • hotfrostwormhotfrostworm Member Posts: 334 Arc User
    edited September 13
    Yes this was talked about earlier here on this thread too. Maybe a moderator can merge them?
  • plasticbatplasticbat Member, NW M9 Playtest Posts: 9,816 Arc User
    edited September 13

    Thanks for letting us know. Are you aware of this impacting any other players? That will help determine if it's an account specific issue or more widespread.

    Thanks!

    @nitocris83 It impacts everyone who changed their HUD. There are multiple threads about that.

    https://www.arcgames.com/en/forums/neverwinter/#/discussion/1262729/why-does-the-patch-change-the-hub
    https://www.arcgames.com/en/forums/neverwinter/#/discussion/1262741/hud
    https://www.arcgames.com/en/forums/neverwinter/#/discussion/comment/13190831
    The game can read your mind. If you want it, you won't get it. If you don't expect to get it, you will.
  • reg1981reg1981 Member, NW M9 Playtest Posts: 1,396 Arc User
    Many in guild/alliance had theirs reset. Many reports in various zone chats as well. Defiantly a widespread thing.
  • b0rkch0pb0rkch0p Member Posts: 287 Arc User
    Can confirm! Happened to me and me alts too.
  • nitocris83nitocris83 Member, Cryptic Developer, Administrator Posts: 4,037 Community Manager

    Thanks for letting us know. Are you aware of this impacting any other players? That will help determine if it's an account specific issue or more widespread.

    Thanks!

    @nitocris83 It impacts everyone who changed their HUD. There are multiple threads about that.

    https://www.arcgames.com/en/forums/neverwinter/#/discussion/1262729/why-does-the-patch-change-the-hub
    https://www.arcgames.com/en/forums/neverwinter/#/discussion/1262741/hud
    https://www.arcgames.com/en/forums/neverwinter/#/discussion/comment/13190831
    Thanks for the link! Hadn't gotten to General Discussions threads yet.
  • azanikazanik Member Posts: 14 Arc User
    I can confirm this also happened to me.
  • exgardianexgardian Member Posts: 253 Arc User
    And to me too
    2fv72Fw.png
Sign In or Register to comment.