test content
What is the Arc Client?
Install Arc

[PC] Undermountain Launch Week Issues

24567

Comments

  • dragonsbloodsdragonsbloods Member Posts: 124 Arc User
    Over half way through undermountain campaign, my hr reached lvl 80 and doing well. Logged in this morning to continue, only to find my at-wills only fire once, I have to reclick to get additional hits. Perhaps my at-wills ceased to work properly before then, but I didnt notice. My mouse is working fine, click and hold works fine moving items in inventory. Cannot find any settings in game to adjust this. Tested the character in another zone (neverdeath) and same problem exists. Tried on another character (warlock) and that works fine, ie at-wills firing as expected. Any useful advice appreciated, otherwise I accept this is just another breakage ...
  • vordaynvordayn Member, NW M9 Playtest Posts: 1,283 Arc User
    Random queues DO NOT match up a 1 tank, 1 healer and 3 dps.

    I have been in multiple now where there is either no tank, no healer, or none of either = 5 DPS. Each time this happens, the instance is a horrible fail.
    Vordon CW        Vordayn DC        Axel Wolfric GWF        Logain SW        Gawyn GF        Galad OP        Aspen Darkfire HR        Min TR
  • poisoncloudpoisoncloud Member Posts: 489 Arc User
    Either add a slider for 1 per 1 seal exchange or 10 per 10 exchange option, please.
  • vordaynvordayn Member, NW M9 Playtest Posts: 1,283 Arc User
    edited April 2019
    Mobs in dungeons move way too fast
    Post edited by vordayn on
    Vordon CW        Vordayn DC        Axel Wolfric GWF        Logain SW        Gawyn GF        Galad OP        Aspen Darkfire HR        Min TR
  • silence1xsilence1x Member Posts: 1,503 Arc User
    edited April 2019
    Heavy Slash still having issues targeting. Example - spiders on the venom sac quest could not be targeted even on "flat" ground. This also occurred later with various critters while others could be targeted. Very hit or miss (pun intended).

    Auction House - when selecting "Usable by me", the item level ends at 70. If you want to find, for instance, 'traveler's' items for a level 75 fighter, you have to uncheck that box and scroll through all of the items. Also, putting level 72 in the box shows no results even though the items listed are level 72.


    I aim to misbehave
  • stormyseas#5473 stormyseas Member Posts: 6 Arc User
    dungeon keys not working where they should, for example, bramble key tool tip says used in master of the hunt as normal, go to open the chest it requires mystic dragon key or legendary dragon key, items dropped from that chest appear to be from ESOT any fix to this?
  • kennbarkennbar Member Posts: 2 Arc User
    Ok, I have tried for 2 days to finish one of the easy quests, defending the sword coast. I have gotten howling pirate rescue 2 times. there is a scaling issue there were the second mob group does NOT scale down from 71. As my toon is scaled to 60 this makes the battle imposible.
  • poisoncloudpoisoncloud Member Posts: 489 Arc User
    How is Xuna companion INVOKER and not FIGHTER???
  • silence1xsilence1x Member Posts: 1,503 Arc User
    edited April 2019

    How is Xuna companion INVOKER and not FIGHTER???

    possible bug? the wiki shows that she is a "striker" companion. I don't have one so I can't check to verify.
    I aim to misbehave
  • mrsaesder#7297 mrsaesder Member Posts: 6 Arc User
    krysnyte said:

    I can't play the new mod, because I have no campaigns in my campaign window, so I can't progress the module, I can't make keys for old modules or use the campaign stores in the campaign windows. :( This is on two of my toons, while the rest still have their campaign windows. It looks as though I have the boxes ticked off to hide the campaigns, but I have tried every combination of ticks and still, no campaign.

    Looks like we got the same bug... yay? If you didn't try to force verify your game, that was the GM's advice that I talked to - didn't help me, but maybe it will fix it for you. And if not, we can hope for a quick fix together :)
  • lowjohnlowjohn Member, NW M9 Playtest Posts: 1,061 Arc User
    krysnyte said:

    I can't play the new mod, because I have no campaigns in my campaign window, so I can't progress the module, I can't make keys for old modules or use the campaign stores in the campaign windows. :( This is on two of my toons, while the rest still have their campaign windows. It looks as though I have the boxes ticked off to hide the campaigns, but I have tried every combination of ticks and still, no campaign. I made a ticket for this and added a photo. I actually wondered if it didn't have something to do with you removing Deeds, because I was looking at the old Deeds screens when I read the patch notes that you would be removing them, as I thought they were really entertaining.

    What does that Display Options button do for you? It's been removed from the more recent UI, maybe there's an option in there that needs to be re-ticked?

    Does this happen for all your characters or just one? If you only have one, make a new character and run it through the tutorial and see? Do you have a second computer you can launch the game on, even temporarily, to see if the problem follows your account around?

    Are you running the game through Steam, through Arc, or through the standalone launcher?

    I would also suggest force-verifying the game from the launcher, and then just deleting and reinstalling the game. Another thing to check would be on-demand patching: If that's off, turn it on (the game will promptly download a large patch) then try again?
  • empalasempalas Member, NW M9 Playtest Posts: 762 Arc User
    vordayn said:

    Random queues DO NOT match up a 1 tank, 1 healer and 3 dps.

    I have been in multiple now where there is either no tank, no healer, or none of either = 5 DPS. Each time this happens, the instance is a horrible fail.

    Wondering if this is just the skirmishes? those they don't hold to the 1,1, 3 rule. And I figured with the changes that those may now have problems without keeping to that.

  • arkai#8115 arkai Member Posts: 167 Arc User
    I vote for a hotfix underscaling its for sure broke
  • dragonsbloodsdragonsbloods Member Posts: 124 Arc User

    Over half way through undermountain campaign, my hr reached lvl 80 and doing well. Logged in this morning to continue, only to find my at-wills only fire once, I have to reclick to get additional hits. Perhaps my at-wills ceased to work properly before then, but I didnt notice. My mouse is working fine, click and hold works fine moving items in inventory. Cannot find any settings in game to adjust this. Tested the character in another zone (neverdeath) and same problem exists. Tried on another character (warlock) and that works fine, ie at-wills firing as expected. Any useful advice appreciated, otherwise I accept this is just another breakage ...

    Fortunately my guild suggested resetting the character to default in options, then use restore UI (I had it backed up) - this resolved the issue, I believe its probably a feature common to ranger (HR) as I can remember encounters being broken a while back ... same method worked then.

  • adinosiiadinosii Member, NW M9 Playtest Posts: 4,293 Arc User
    kennbar said:

    Ok, I have tried for 2 days to finish one of the easy quests, defending the sword coast. I have gotten howling pirate rescue 2 times. there is a scaling issue there were the second mob group does NOT scale down from 71. As my toon is scaled to 60 this makes the battle imposible.

    Is that still not fixed? It was reported 2 months ago.

    Hoping for improvements...
  • cukaashacukaasha Member Posts: 12 Arc User
    The scaling issue is sever in Random Intermediate Queues such as Kessel's retreat, we get party wiped too fast and tank guard temp HP gets blast through real fast!

    I really want the 80% DR back on block mechanism, at least a tank can sustain themselves against these one-shots.
  • krysnytekrysnyte Member Posts: 43 Arc User
    edited April 2019
    > @lowjohn said:
    > I can't play the new mod, because I have no campaigns in my campaign window, so I can't progress the module, I can't make keys for old modules or use the campaign stores in the campaign windows. :( This is on two of my toons, while the rest still have their campaign windows. It looks as though I have the boxes ticked off to hide the campaigns, but I have tried every combination of ticks and still, no campaign. I made a ticket for this and added a photo. I actually wondered if it didn't have something to do with you removing Deeds, because I was looking at the old Deeds screens when I read the patch notes that you would be removing them, as I thought they were really entertaining.
    >
    > "What does that Display Options button do for you? It's been removed from the more recent UI, maybe there's an option in there that needs to be re-ticked?
    >
    > Does this happen for all your characters or just one? If you only have one, make a new character and run it through the tutorial and see? Do you have a second computer you can launch the game on, even temporarily, to see if the problem follows your account around?
    >
    > Are you running the game through Steam, through Arc, or through the standalone launcher?
    >
    > I would also suggest force-verifying the game from the launcher, and then just deleting and reinstalling the game. Another thing to check would be on-demand patching: If that's off, turn it on (the game will promptly download a large patch) then try again?"

    As I said, I have multiple chars and it's on 2 of them. I did the force verify, I ticked and unticked and I logged out and back in. And that UI is still there to do that, not sure why you say it isn't. I am pretty darn sure it's on their end and not mine. Am running thru the game launcher, on it's own. I am reporting as a bug to make sure it's seen and quickly.
    Post edited by krysnyte on
  • krysnytekrysnyte Member Posts: 43 Arc User
    I am on mobile so excuse formatting.
  • auron#6793 auron Member Posts: 316 Arc User
    Stronghold mobs still have gold health bars, and thge scaling system is still really messed up
    <div align="center"><img src="https://i.imgur.com/YH9QCXK.png" alt="" /></div></img>
    .....____
    ..../ __ \_________ ______
    .../ / / / ___/ __ `/ ___/
    ../ /_/ / / / /_/ / /__
    /_____/_/ \__'_/\___/
    There is supposed to be an image here, but the hamsters took it.
    <div align="center">AKA Draconis of Luskan</div>

    Maybe it is stupid, but it's also dumb! ~ Patrick Star

    RIP Foundry: On that day, when the sky fell away, our world came to an end. ~Lifelight
  • thefiresidecatthefiresidecat Member Posts: 4,441 Arc User
    bobo#5090 said:

    lowjohn said:

    Increasing the ZAX limit without fixing the infinite loop in Zen->Item->AD-> zen prices has simply caused the ZAX to level at 750, where it will perpetually rise again since 1 Zen is worth between 1.2 and 1.8 Zen, averaging around 1.4, as long as you spend it for items you sell on the AH and then turn the AH-acquired AD back into Zen.

    In order for the price of Zen to stop running out of control forever, you MUST do at least one of:
    1) Remove all discounts and sales forever and make us believe you... and even then that's not going to stop it just slow it way down.
    2) Make the AH currency not tradeable for Zen, like STO and Champions do
    3) Stop having Zen market items that are AH-able.

    Right now, as long as people are willing to wait, there's a feedback loop and 1 Zen is worth more than 1 Zen, as long as you buy Zen items on sale and sell them on not-sale for AD, then turn the AD back into Zen. Only the impatient turn Zen into AD directly, when they can make MORE AD by turning Zen to items and then to AD.

    They need to cut the fraud on pc, or figure something out. We don't have this issue on xbox, and now with the new cap our exchange rate is pooh at 475 this morning. It was 43x before maint yesterday, and has been rising since. Remember this is supposed to be a free to play game, and those of us that cannot afford nor wish to spend 1000s on a game would like to continue to do so. We can't buy keys without zen.

    Maybe all items in the zen market need to be BtA on pick up. I dunno what the solution is, but making the game even more p2w is not it.
    give xbox a couple days. I think it's panic.


  • jules#6770 jules Member Posts: 583 Arc User
    edited April 2019
    Alright I didn't check if ndemo was mentioned, but you get instakilled and then this:

    We got in, first wave or whatever, and got instakilled. No matter, resurrect. Only that after 2-3 deaths demo got on the bonfire/starting location and killed us again. The wall was up.

    I never had that happen before. If this is wai I'm gonna cry, seriously.
    There was no way to do ndemo.
    We did esot, thats it. I know that people know this, but its seriously not funny and I don't see how you expect everybody to just play undermountain until something is fixed that shouldn't be live like this in my very unimportant opinion.

    And was asked to add:

    - apparently 4% AP gain on artifact neck pieces is not working

    Post edited by jules#6770 on
    - bye bye -
  • kythelion#3210 kythelion Member Posts: 348 Arc User
    Black Lake Job Fair is extremely difficult as a level 15. When you knock over the torches you get swarmed and drop in just a couple hits. I even had a second person with me. He dropped just as fast. We cheesed the rest of the mission to complete, but honestly it was a VERY bad experience. And we were not scaled because we were 15.

    AcInc Orientation was pretty much impossible. Solo, it was impossible. The statue can't leave the dais or it resets, but the dais doesn't provide enough room to dodge its attacks. Two hits killed me every attempt. Called my friend back in and did it again. Same problem. Managed to finally do it because we could pick each other up, but I called it a night at that point. Dying like fifteen times to complete a mission that's HAMSTER anyway, no thanks. I played Stardew the rest of the night.
  • rev#7881 rev Member Posts: 334 Arc User
    .... still getting 1 shot in dungeons....

    Epic Lostmouth: 1st boss 1 shots people, at the 2nd boss we get hit with meteors out of nowhere (no red circle) and getting 1 shot
    Haven't even finished a single dungeon because the tanks say they can't hold agro because some stuff is bugged, so as a 18k dc i've been getting f***** every single time. I have to tank/dodge/heal/gain divinity at the same time...
    Couldn't even go past 2nd group of critters on Malabogs, they hit way to hard


    and i still say that the divinity gain in combat/ out of combat is just ridiculous but thats for other thread.
  • lowjohnlowjohn Member, NW M9 Playtest Posts: 1,061 Arc User
    edited April 2019
    krysnyte said:

    As I said, I have multiple chars and it's on 2 of them. I did the force verify, I ticked and unticked and I logged out and back in. And that UI is still there to do that, not sure why you say it isn't. I am pretty darn sure it's on their end and not mine. Am running thru the game launcher, on it's own. I am reporting as a bug to make sure it's seen and quickly.

    I said the Display Options button is not there any more because *it's not there any more*.

    This is what I see:


    The fact that you're seeing the Display Options button on the campaign UI means you're seeing some sort of leftover of the old campaign UI. And I'm not meaning to say it's not a bug, just that if you're unlucky, it might take a week or two to fix - and maybe there's a way of fixing it sooner?

    That's why I'm suggesting things like force-verify, force-patch, and reinstall, and why I suggested "try from a different computer if you can" just to see if the problem follows your account.

    EDIT: Oh, and "reset UI" might help too?
  • krysnytekrysnyte Member Posts: 43 Arc User
    I reset everything. Every single thing that's able to reset, I reset it. So even if you click on a campaign you don't have display options? Mine don't show up either until I click on Portabello or Respen...which unfortunately DO still show up as you can see in the photo lol
  • krysnytekrysnyte Member Posts: 43 Arc User
    The Thoons in Thrones of Dwarven Gods , when they spawn in the 2nd phase instead of 1st, they let go of their target before running to the throne. No matter what we did they wouldn't run to the bubble shield.
  • drumon88drumon88 Member Posts: 142 Arc User
    empalas said:

    vordayn said:

    Random queues DO NOT match up a 1 tank, 1 healer and 3 dps.

    I have been in multiple now where there is either no tank, no healer, or none of either = 5 DPS. Each time this happens, the instance is a horrible fail.

    Wondering if this is just the skirmishes? those they don't hold to the 1,1, 3 rule. And I figured with the changes that those may now have problems without keeping to that.

    No, it's all instances. Got ELOL for RIQ last night, had 3 hunters and 2 barbarians.

    And with how much relatively harder the skirmishes are, they NEED to be forced into the holy trinity. MPF mobs were 2-shotting my 21k ilvl, lvl 80 barb because I'm scaled down to less than half my health and defense.
  • tschuwitschuwi Member Posts: 1 Arc User
    edited April 2019
    Couldn't slot imprisonment/fireball or pull it on the encounter menu (Tab, Q, E, R) in Stronghold map
This discussion has been closed.