test content
What is the Arc Client?
Install Arc

whats wrong with launching sto?

it seems like i cant launch sto via the standalone launcher . please help me

Comments

  • anazondaanazonda Member Posts: 8,398 Arc User
    Try again... Works nicely here.
    Don't look silly... Don't call it the "Z-Store/Zen Store"...
    Let me put the rumors to rest: it's definitely still the C-Store (Cryptic Store) It just takes ZEN.
    Like Duty Officers? Support effords to gather ideas
  • chastity1337chastity1337 Member Posts: 1,532 Arc User
    What happened to me was this-

    First time, it hung forever at the loading screen, then eventually dumped me back to the login screen you get if you are DC or you logout. There was some message about "account authentication ticket expired blah blah blah support button". So I logged in again and everything went as usual. I'm in and the lighting looks incredibly ghey...
  • midniteshadow7midniteshadow7 Member Posts: 781 Arc User
    For me STO was on loading for >10 mins - killed process.
    Restarted game - waited for a few mins and got sent back to login screen with the account authentication error - re-logged in from there and got in okay
  • leemwatsonleemwatson Member Posts: 4,523 Arc User
    I had a Timeout changing character about the time OP posted, so it was probably due to the number of people logging in more than anything.
    "You don't want to patrol!? You don't want to escort!? You don't want to defend the Federation's Starbases!? Then why are you flying my Starships!? If you were a Klingon you'd be killed on the spot, but lucky for you.....you WERE in Starfleet. Let's see how New Zealand Penal Colony suits you." Adm A. Necheyev.
  • warpangelwarpangel Member Posts: 9,427 Arc User
    Lag
  • lindalefflindaleff Member Posts: 3,734 Arc User
    For me, it is the launcher crashing. I made a thread about it here.
    I completed a 2-man CSE, ISE, and KASE, Optionals included. And I soloed Winter Invasion.
    My Ship Builds: USS Conqueror, HMS Victorious, HMS Concord, ISS Queen Elizabeth, Black Widow III
    Click here to view my DeviantArt.
  • wendysue53wendysue53 Member Posts: 1,569 Arc User
    edited January 2017
    OP, you've got the loading screen bug. Try opening the STO launcher>Options>Safe mode. It might help.
    It's not a lag issue. It's the game data. Make sure your settings in the STO launcher are all turned off.

    Edit: That's the STO Launcher. NOT the Arc one.
    Post edited by wendysue53 on
Sign In or Register to comment.