test content
What is the Arc Client?
Install Arc

Unable to authenticate: Connection to the account server timed out

17891113

Comments

  • ikonn#1068 ikonn Member Posts: 1,427 Arc User
    Next on... "Life without STO", our investigative team will be doing a live feed from a family who is being forced to deal with this issue.

    Stay tuned!

    -AoP- Warrior's Blood (KDF Armada) / -AoP- Qu' raD qulbo'Degh / -AoP- Project Phoenix
    Join Date: Tuesday, February 2, 2010
  • barka2barka2 Member Posts: 24 Arc User
    Yep It seems that this thing has hit me too as well...can't log in either now. Has anyone found any type of remedy that seems to work or is it just a waiting game?
  • scramblerxscramblerx Member Posts: 1 Arc User
    aaaaand again!
  • genixxmhocgenixxmhoc Member Posts: 10 Arc User
    Yep. still having issues getting logged in.

  • szymborskaszymborska Member Posts: 5 Arc User
    This was fixed earlier today but now its back again. I can't log in due unable to connect to authentication server. Have they said when this will be sorted out?
  • torchwood1968torchwood1968 Member Posts: 16 Arc User
    Here we go again...............
  • thehnthehn Member Posts: 79 Arc User
    Was in and playing fine for hours.
    Tried changing characters and got booted.
    Now I cant get back in.
    Exact same issue/message as yesterday.
  • eazzieeazzie Member Posts: 3,279 Arc User
    genixxmhoc wrote: »
    Yep. still having issues getting logged in.

    Can take a few attempts but you will get in
  • seitoriseitori Member Posts: 33 Arc User
    echatty wrote: »
    Happening to me again. I was playing in my Vulcan ship, then went to change characters to check on a cannon and got kicked. Now getting the failure to authenticate.

    Stil, got the last endeavor of healing 150k hull, which was his last to get. Combining melee damage and Melting Pot for the Attendants gave him two for one.

    Same Here, had just unlocked the box ran the ship through some 'Borg alerts & Gorn Alerts' then tested it in a 'Counterpoint' Pug run, then decided to switch characters and didn't even get the chance to leave the sector screen map, it just froze up, dsc.d me, & then stayed locked up until I closed it from 'Task Manager' and now can't even get by the initial Sign-up window that pops up with ARCs activation (I can't even do a ~Force Verify~ on it) it just gives me the same "Unable to Authenticate - Notification" that we all got yesterday... :*:'(
  • shadowkoshshadowkosh Member Posts: 1,644 Arc User
  • lashedtodeck#3095 lashedtodeck Member Posts: 44 Arc User
    edited February 2019
    And again, disconnected.

    We have an event which means we need to collect items, but you cannot do it because the game kicks you out all the ruddy time. Please explain what your doing about it guys?

  • blutwolf815blutwolf815 Member Posts: 6 Arc User
    Same here.

    TraceRoute and PathPing

    Microsoft Windows [Version 10.0.17134.556]
    (c) 2018 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    tracert patchserver.crypticstudios.com

    Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.184.200]
    over a maximum of 30 hops:

    1 4 ms 1 ms 1 ms 192.168.43.16
    2 28 ms 23 ms 24 ms 145.sub-66-174-43.myvzw.com [66.174.43.145]
    3 * * * Request timed out.
    4 * * * Request timed out.
    5 * * * Request timed out.
    6 34 ms 22 ms 18 ms 66.sub-69-83-106.myvzw.com [69.83.106.66]
    7 36 ms 19 ms 31 ms 2.sub-69-83-107.myvzw.com [69.83.107.2]
    8 52 ms 62 ms 40 ms 112.sub-69-83-96.myvzw.com [69.83.96.112]
    9 39 ms 25 ms 30 ms 112.sub-69-83-96.myvzw.com [69.83.96.112]
    10 31 ms 27 ms 30 ms 69.sub-69-83-96.myvzw.com [69.83.96.69]
    11 32 ms 25 ms 28 ms et-1-1-2.GW18.DFW9.ALTER.NET [157.130.131.9]
    12 105 ms 63 ms 65 ms 0.ae1.GW15.BOS4.ALTER.NET [140.222.231.201]
    13 84 ms 61 ms 73 ms internap-gw.customer.alter.net [152.179.134.214]
    14 78 ms 70 ms 65 ms border1.ae2-bbnet2.pnap.net [63.251.128.117]
    15 71 ms 70 ms 66 ms perfectworldent-8.edge1.bsn003.pnap.net [66.150.193.86]
    16 103 ms 80 ms 73 ms 198.49.243.237
    17 75 ms 66 ms 69 ms patchserver.crypticstudios.com [208.95.184.200]

    Trace complete.

    pathping patchserver.crypticstudios.com

    Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.184.200]
    over a maximum of 30 hops:
    0 Wolfpup [192.168.43.179]
    1 192.168.43.16
    2 145.sub-66-174-43.myvzw.com [66.174.43.145]
    3 * * *
    Computing statistics for 50 seconds...
    Source to Here This Node/Link
    Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
    0 Wolfpup [192.168.43.179]
    0/ 100 = 0% |
    1 7ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 192.168.43.16
    0/ 100 = 0% |
    2 36ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 145.sub-66-174-43.myvzw.com [66.174.43.145]

    Trace complete.

    NetTest

    contacting nettest server..
    Local IP: 174.206.34.117
    Ping: 77.0 msec
    Port: 80: 1144 KB/sec 6 KB/sec 1181 KB/sec 500
    Port: 80: 1384 KB/sec 9 KB/sec 1458 KB/sec 500
    Port: 443: 1351 KB/sec 9 KB/sec 1432 KB/sec 500
    Port: 443: 1342 KB/sec 9 KB/sec 1418 KB/sec 500
    Port: 7255: 915 KB/sec 7 KB/sec 970 KB/sec 500
    Port: 7255: 708 KB/sec 4 KB/sec 745 KB/sec 500
    Port: 7003: 884 KB/sec 5 KB/sec 934 KB/sec 500
    Port: 7003: 852 KB/sec 6 KB/sec 900 KB/sec 500
    Port: 7202: 756 KB/sec 4 KB/sec 798 KB/sec 500
    Port: 7202: 901 KB/sec 5 KB/sec 952 KB/sec 500
    Port: 7499: 936 KB/sec 6 KB/sec 989 KB/sec 500
    Port: 7499: 728 KB/sec 4 KB/sec 767 KB/sec 500
    Port: 80: 1294 KB/sec 7 KB/sec 1367 KB/sec 500
    Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec
    hit return to exit



  • jakal122481jakal122481 Member Posts: 135 Arc User
    they should give us a free pheonix event ship :wink:
  • papy1986papy1986 Member Posts: 8 Arc User
    Was working fine earlier after the patch. Made the mistake of changing characters and got kicked out.
    Now it's back to yesterdays 'Unable to authenticate: Connection to the account server timed out'
  • lexx#3142 lexx Member Posts: 9 Arc User
    I got the same problem for me it started 3 days ago, I'm in NY
    WlH5L28.png
  • shadowkoshshadowkosh Member Posts: 1,644 Arc User
    they should give us a free pheonix event ship :wink:

    more like free T6 Connies
  • Now I have connection to server time out issues now WTF...
  • ikonn#1068 ikonn Member Posts: 1,427 Arc User
    This is a new Featured Episode just in case you were wondering.
    -AoP- Warrior's Blood (KDF Armada) / -AoP- Qu' raD qulbo'Degh / -AoP- Project Phoenix
    Join Date: Tuesday, February 2, 2010
  • gaevsprivsmangaevsprivsman Member Posts: 314 Arc User
    Yeah, it's back to "unable..", changed characters… now it's dead Jim!
  • jakal122481jakal122481 Member Posts: 135 Arc User
    papy1986 wrote: »
    Was working fine earlier after the patch. Made the mistake of changing characters and got kicked out.
    Now it's back to yesterdays 'Unable to authenticate: Connection to the account server timed out'

    same here went to swap toons and kicked
  • kovastormkovastorm Member Posts: 4 Arc User
    Well this is fun kicked off and can not log back on yet again perhaps your engineer needs more training in the holodeck :)
  • startrek6000startrek6000 Member Posts: 26 Arc User
    Second night in a row, I can't get in. My friend can't either. Major bummer......
  • dansithlisdansithlis Member Posts: 5 Arc User
    "Unable to authenticate: Connection to the account server timed out" ITS BAAAAACK! about as annoying as newer set turrets from different sets thinking they are omni-beams for item count for equiping them with actual omni-beam set items for other sets.
  • bublawekbublawek Member Posts: 112 Arc User
    I'm getting the "unable to authenticate" issue again today. Is anyone else having trouble?
    [SIGPIC][/SIGPIC]
  • killerbunny3000killerbunny3000 Member Posts: 6 Arc User
    Strangely my STO login was fines until now despite seeing problems with NWO yesterday, but as of a few minutes ago I can't even make it out of the launcher login due to "Unable to authenticate: Connection to the account server timed out."

    Forget feeding the hamster, it's likely dead. Send in the nanoprobes.
  • zaccar#5080 zaccar Member Posts: 45 Arc User
    restarting the ar launcher fixed it for me ... for now ... twice
  • buckner3buckner3 Member Posts: 63 Arc User
    Currently facing this problem, 2/7 at 6pm EST
  • necaradan666necaradan666 Member Posts: 83 Arc User
    10:49 UTC. 2nd day. Can't get past launcher from Australia at all now. "Unable to authenticate." Before maintenance could get in but not change toon without disconnect. Tracert etc look fine from my side. We cannot log on. The end comes soon. We hear drums, drums in the deep... They are coming.
  • valdoremakarvaldoremakar Member Posts: 7 Arc User
    Having this problem all day - when are we going to see some action/news/updates for this issue?
  • Yep now it won't connect to account server again it just spins it's wheels... This is bloody ridiculous... 2/7/2019
This discussion has been closed.