test content
What is the Arc Client?
Install Arc

Official Feedback Thread for Creating a Jem'Hadar Captain

coldsnappedcoldsnapped Member Posts: 520 Cryptic Developer
Please use this thread to post any feedback or issues found in regards to creating a new Jem'Hadar captain.

Create a Jem’Hadar Captain:
  • Create a Jem’Hadar Captain from the character select screen.
«1

Comments

  • daviddxxdaviddxx Member Posts: 200 Arc User
    Evening,..

    about the Spec Tree.. why you dont give us just the points ( 45 ) and we can choose what we need.. for example i dont need full command there.. its a waist for me.
    Regarts
    David
    fIDFtkM.gif
    Star Trek Online
    *** Aktiv since 03.06.10 ***
  • psiameesepsiameese Member Posts: 1,512 Arc User
    I like the Dominion faction UI for character creation. The species customizations look good. At this time, advanced uniform is not saving in the saved templates. My species customization is saving alright though.
    (/\) Exploring Star Trek Online Since July 2008 (/\)
    #TASinSTO
    #LDinSTO
    #TrekkiesTogether
  • tyler002tyler002 Member Posts: 1,585 Arc User
    Nice cutscenes, even with half the sounds missing.
    tumblr_p7auh1JPC61qfr6udo4_500.gif
  • shurato2099shurato2099 Member Posts: 586 Arc User
    All of the various uniform attatchments (wrist, arm, hips, etc) are color bound: changing a color on one of them changes the same color slot on all of them.
  • shurato2099shurato2099 Member Posts: 586 Arc User
    edited May 2018
    In the initial Jemmie mission, right off the bat, the rain layer of the graphics seems to hang, leaving a partial overlay in my visual field even when I've moved out of that area.
    Post edited by shurato2099 on
  • shurato2099shurato2099 Member Posts: 586 Arc User
    The small icons in the Starship Manager are using Federation ships rather than some sort of Dominion craft.
  • primar13primar13 Member Posts: 1,896 Bug Hunter
    The small icons in the Starship Manager are using Federation ships rather than some sort of Dominion craft.

    This Also Effects the Ship HP Visual on the Hull/Shield status window when in space combat
  • natthaannatthaan Member Posts: 74 Arc User
    I just tried to reach Drazona station to get stuff for the rep, but it turned me around
  • mhall85mhall85 Member Posts: 2,852 Arc User1
    Jem'Hadar tailor window on DS9 (once you go into Garak's Shop and click on the tailor button) has no background. Just plain white space, with tailor UI on top.

    Also, does the Jem'Hadar have a faction hub in the GQ?
    d87926bd02aaa4eb12e2bb0fbc1f7061.jpg
  • kirimuffinkirimuffin Member Posts: 691 Arc User
    edited May 2018
    I love all the different ridge and scale patterns available; that'll help set my different Jem'Hadar apart when this goes live. Could we get more skin tones, though? We don't have a lot of choices as things stand.

    The white/Shroud mechanic is fun, and helps make the experience of playing a Jem'Hadar feel fresh. It'd be more fun if my boffs wouldn't constantly charge ahead towards the enemy I'm trying to sneak up on, but that's nothing that boff commands can't fix, I suppose. Oh, and kudos for making Security Team spawn the proper NPCs right from the start. (I do notice that the Jem'Hadar tricorder sound is missing in most cases; is this a bug?)

    I love love LOVE the Jem'Hadar UI. I don't know quite what it is, but something about the way the colors, shapes and somewhat understated sounds come together is extremely pleasing to me.

    Some bugs I found:
    • As others have mentioned, the UI isn't showing the right ship graphics for the starter bugship, but I assume that's part of the "work in progress" :) I tried other ships, and their graphics showed up fine for the most part, but their icons showed up as white squares in the Switch Starship menu. Admiralty ships also show up as white squares, even for those ships that have a proper icon on Holodeck.
    • When I go to ESD as my Jem'Hadar (literally any time I do so), I get a popup from the Fed tutorial EMH.
    • There is no beam-up button on the Starfleet Academy map. This means that my Jem'Hadar, who beamed down to that map, is now completely trapped there. Obviously, this means I'm done testing for now.

    ETA: Forgot to mention that my Fed-Jem also can't edit registry numbers on ally ships. Is this ability going to be added -- and, if so, will Fed-Roms also get that ability back?
  • entnx01entnx01 Member Posts: 538 Arc User
    daviddxx wrote: »
    Evening,..

    about the Spec Tree.. why you dont give us just the points ( 45 ) and we can choose what we need.. for example i dont need full command there.. its a waist for me.

    I believe the intent is for the character to be playable straight out of the gate with no need to do all the stuff we've done as more veteran players (farm spec points, agonize over where exactly to put those points, which Reputation(s) to get to Tier 5 first, etc.).

    It may not be an ideal setup, but for the new player that's a ton of work done right at character creation.

    Plus, letting more desirable specializations/reputations/R&D schools go empty gives the player something to grind for.

    If I were Cryptic, my response may be, "Which set of 45 did you not like? Command/Intel, Miracle Worker/Command, or Intel/Command? What would be a better mix for any/all of those?"

    Another thought...if Command isn't a well-liked Spec, maybe this is a way for them to expose players to it since it costs players practically nothing but time.
  • sfc#5932 sfc Member Posts: 990 Bug Hunter
    The Klingon aligned Jemhadar inherit the years old "ship leaves screen before transwarp" bug.
  • primar13primar13 Member Posts: 1,896 Bug Hunter
    I would like to see All Jem'Hadar regardless of Faction or Career start with at least Tier 3 level in Competitive Reputation.

    I find this reputation the toughest to complete, and also the most neutral for all career types due to it's Mix/Match Sets.

    I would absolutely adore if it had full completion of the Rep, but if that's not possible, I'd request at least T3 to give us a boost.
  • primar13primar13 Member Posts: 1,896 Bug Hunter
    DO NOT GO TO STARFLEET ACADEMY AS A JEM'HADAR.

    You will be trapped.
    You cannot leave the map.

    __________________

    For some reason Starfleet Academy has the "Beam to Ship" Option Greyed out, and the only means to leave the map is through a dialogue prompt which is usually active when you enter the map. It doesn't appear for Jem'Hadar Characters... and now I'm stuck... cause I wanted Doffs. lol
  • commanderkorcommanderkor Member Posts: 147 Arc User
    Some of the issues I observed as a KDF-Jem, when trying to beam out or in you just appear no transporter effect. On the Jem bridge you have kdf crew manning posts. Will post more issues later after creating new Jem as I’m stuck in the beta quadrant
  • kirimuffinkirimuffin Member Posts: 691 Arc User
    Some of the issues I observed as a KDF-Jem, when trying to beam out or in you just appear no transporter effect.

    Same thing Fed-side. (This was also the case with 23c in early AoY testing, so hopefully it just means they don't have everything hooked up yet.)
  • tyler002tyler002 Member Posts: 1,585 Arc User
    kirimuffin wrote: »
    Some of the issues I observed as a KDF-Jem, when trying to beam out or in you just appear no transporter effect.

    Same thing Fed-side. (This was also the case with 23c in early AoY testing, so hopefully it just means they don't have everything hooked up yet.)

    They did say it was a "Work in Progress", so I would expect such things to be present in the full release.
    tumblr_p7auh1JPC61qfr6udo4_500.gif
  • nikkobrisbanenikkobrisbane Member Posts: 66 Arc User
    yeah I cant get to droz
  • wbaker256#3172 wbaker256 Member Posts: 266 Arc User
    All of the various uniform attatchments (wrist, arm, hips, etc) are color bound: changing a color on one of them changes the same color slot on all of them.

    This is a common issue with a lot of uniform pieces. If you press the "randomize" button, it'll unbind the color selection.
    @MGoblin256

    "[GARBLED ELECTRONIC NOISES]"
    - Thot Gar - Commanding Officer of the Braaktak Kaan
  • zebulongileszebulongiles Member Posts: 333 Arc User
    In the Admiralty, the Jem'hadar Fighter in the Ship Roster has the Romulan shuttle icon/fighter to it. Thought I would mention that here. I'm sure it'll be updated in a future release. Thank you for your hard work on the New Expansion. :)
  • no09dysonsphereno09dysonsphere Member Posts: 406 Arc User
    edited May 2018
    Bugs/suggestions:
    • The starter duty officer cadre is missing.
    • Jemhadar security escorts are Romulan faction instead of Dominion faction.
    • Jemhadar bridge officers have no optional traits. At least aggressive, soldier, covert, and possibly polaron weapon specialist should be added to the pool of optional traits in addition to peak health and stubborn.
    • Let the other factions unlock the Jemhadar figher in some way.
  • badgerpants999badgerpants999 Member Posts: 241 Arc User
    Just got My Jem captain. Respecced it almost right away. Just waited until I talked with Weyoon first. Got my ship. Love that it's a Jem Bug ship. Only complaint right now is that My Boffs have a full set of abilities, that I can't change. I want to change the space abilities at least as I have a standard set I use. Please give us a way to change Boff abilities at the Requisitions area after we get promoted to first! Every thing else is great, A full set of Jem'hadar armor, weapons and the space sets fantastic for starting equipment. Loving it so far, just want to change the Boff abilities!
  • isthisscienceisthisscience Member Posts: 863 Arc User
    Some kind of starting pack of duty officers, R&D peeps and admiralty cards would be good.
  • suavekssuaveks Member Posts: 1,736 Arc User
    edited May 2018
    One of my wingmen destroyed the transport ship in the opening mission and it didn't click with the mission tracker. Had to restart.

    Not sure if the FED got anything, but joining the KDF doesn't unlock any unique uniform.

    Despite being at level 60 Dominion captain doesn't have any duty officers and R&D holograms. Bug or a feature? If you want to avoid exploits at least give as a cadre of common doffs that is bound on pickup.

    Lack of unique Dominion hub. Makes the faction look even less unique than it already is. Can't buy (even common) JH bridge officers or get some JH duty officers. The only transwarp I have is Qo'nos. Jem'Hadar should at least have transwarp to the Wormhole/Gamma Quadrant by default.

    Only one tac-focused free ship and no free tokens to buy a ship of your ally. Romulans got Ha'apax (eng), Ha'nom (sci) and Ha'feh (tac). Dominion only get a tac ship.

    Claimed the veteran reward EV suit. Got the KDF EV suit which I cannot equip ("your character cannot use this item"). No unique JH EV suit.

    No transporter effect after picking KDF allies.

    Once I leveled to 61 I've been congratulated by... Worf...

    I hear I'm supposed to have access to my ally story missions, but the Episodes only show a single mission (Storm Clouds Gather). No other tabs.

    Beamed to the bridge and it's staffed by random KDF members.
    PyKDqad.jpg
  • badgerpants999badgerpants999 Member Posts: 241 Arc User
    I took a look at the available ships for my Jem'hadar captain. I went fed side if your wondering. I saw the Chimera/Manticore and Captains' Yacht available. Is this for real real? I'm hoping it's just for play play. I was looking forward to seeing what we'd get as the unique Lifetime Membership Reward ships.

    On the other hand opening up the Romulans to be able to fly their allies' ships now makes sense! With the Jem'hadar able to do the same you only need to produce a handful of ships, then just open up the allied arsenal.

    I'm still disappointed however. I want unique faction ships for the Lifetime Rewards. Not this lazy [REDACTED]!
  • antep01antep01 Member Posts: 96 Arc User
    PLZ Change Reputation on JH Sci to Temporal and Lukari/Dyson.And in Spec. Points to Temporal(Main) and Strategist/Intel or Command.

    This not a Sci Set UP its a Tac Based Set UP.
  • bubblegirl2015bubblegirl2015 Member Posts: 804 Arc User
    BUFF Science and Engineering Captain Skills. Captain skillset is sending the wrong message that Devs are buffing only Tact skills and negating all other careers? Either that or just do away with SCI/ENG for these captains​​
    Wiki editor http://sto.gamepedia.com
    Original STO beta tester.
  • htudorhtudor Member Posts: 1 Arc User
    bug #4,708,452
    Mission, Hunt, unable to complete step "Stop the Wave of Escapees", escapees defeated, but no completion. Has happened twice on SCI captains, did not occur on ENG.
  • jabofneurospinejabofneurospine Member Posts: 61 Arc User
    edited May 2018
    Jem'hadar captains appear to be lacking the profession specific traits they should gain while leveling.

    If a jem'hadar captain travels to the beta quadrant before progressing far enough, they will be unable to return or (as far as I can tell) play pretty much any content. Can't even go to sol system (as a fed aligned jem'hadar) without transwarping there. The only way I found to get back to the game was to transfer energy credits through the account bank and transwarp to the next mission start.
Sign In or Register to comment.