Aero Shuttle and other separation pets- Mostly Fixed after patch May 4th 17

135678

Comments

  • jordonbrooker#3879
    jordonbrooker#3879 Member Posts: 32 Arc User
    Could it be just specific to ESD?
    kgwcNMHqvWPLO.gif
  • birdwar552
    birdwar552 Member Posts: 18 Arc User
    Could it be just specific to ESD?

    It seems like the social zones (ESD, DS9, Quonos) along with some other planets (like Vulcan) the bug didn't change much. However, the PvE queues (I tested FFA, now we know DS9 mission) seem to prolong the effect. I found it to be about 2 minutes, some longer, some shorter.

    ... this is a very odd bug.
  • chariescooper
    chariescooper Member Posts: 4 Arc User
    edited January 2017
    Iv noticed if when I went into the fleet space. And I used the oddessy aquarius shuttle and the oddessy saucer sep. they both stayed for longer than 10 minutes.

    This bug is really annoying. It's almost if the game is like that's a very nice seperation pet you got there....be a shame if...it disappeared...
  • klingon2013
    klingon2013 Member Posts: 14 Arc User
    strangely enough this bug doesn't effect in the tribble server, same toon same techs. but no bug. pet still remain as it should.
  • alcyoneserene
    alcyoneserene Member Posts: 2,412 Arc User
    Just tested Yamato at Sol system, separated fine, 5 seconds later the saucer vanished like before if not immediately. Hestia, beta separation, vanishes immediately.

    This ship-breaking bug needs to become a known issue again and actually fixed and then properly tested.
    Y945Yzx.jpg
    Devs: Provide the option to Turn OFF full screen flashes from enemy ship explosions
    · ♥ · ◦.¸¸. ◦'¯`·. (Ɏ) V A N U _ S O V E R E I G N T Y (Ɏ) .·´¯'◦.¸¸. ◦ · ♡ ·
    «» \▼/ T E R R A N ¦ R E P U B L I C \▼/ «»
    ﴾﴿ ₪ṩ ||| N A N I T E S Y S T E M S : B L A C K | O P S ||| ₪ṩ ﴾﴿
  • gaevsman
    gaevsman Member Posts: 3,181 Arc User
    I tested this on different qeues, same problem, sticks arround for 2 minutes, then is gone.. Andrómeda, Kara, Pathfinder and Hestia, so far..
    The forces of darkness are upon us!
  • saber1973a
    saber1973a Member Posts: 1,220 Arc User
    Add the T6 Bortasqu variants (i do not remember which one i was testing, but it will propably be the same on all of them)...
  • evertsen
    evertsen Member Posts: 13 Arc User
    I am still unable to reproduce this bug as of the last patch, but I haven't tried it in ESD, only in combat.
  • joarth72
    joarth72 Member Posts: 18 Arc User
    not fixed at all , after patch still the same , :( ships still disappear after separation :( guidance ... anyone
  • wimpoman
    wimpoman Member Posts: 42 Arc User
    Still borked for me too, for both the Exploration Cruiser variants and the Advanced Escort variants. :(
  • carcosa#4225
    carcosa#4225 Member Posts: 161 Arc User
    Yes this is still completely broken, no changes here with my D'kyr or Elachi Sheshar intel... needs to be fixed this is a MAJOR game problem, should be top priority!
  • sct7772
    sct7772 Member Posts: 12 Arc User
    edited January 2017
    I have been having issues with the separation pets as well. After the update, its hit or miss. Sometimes the pet will depart quickly, sometimes it will hang around until I recall it. I tried doing a verify files, activating during combat, activating out of combat and in sector space around bases. Where you activate it doesn't seem to matter. But I noticed that the animation of the ship flying away on its own is the same as when you recall the ship before it comes back to dock.

    Edit: After verifying files, I've only had the separation pet fly away twice in the last 10 tries.
  • carcosa#4225
    carcosa#4225 Member Posts: 161 Arc User
    After doing some testing this is the bug report I am going to submit:

    So after the recent patch on 1/12/2017 it claimed that seperation pets are fixed. I tested my two ships with seperation craft and both of them are broken still in social zones like ESD. My Elachi Sheshar intel dreanaught launches it's assault craft which instantly flys off and disappears until I recall it, and my D'kyr science vessel launches its shuttle which flys off and returns right back to the ship after a 10 second cooldown on the hotbutton. That is how they work outside of ESD.
    In combat zones I tested my Elachi Sheshar assault craft and it did not fly off and disappear at all, but it did not attack anything in combat and just followed me around without firing a weapon. This was in the Borg Alert, and the Badlands combat zone. My D'kyr vessel was still completely broken in Dyson Sphere Allied space when fighting the Voth. The seperation shuttle automatically returns to the ship immediately after launch even in combat. Please fix.
  • carcosa#4225
    carcosa#4225 Member Posts: 161 Arc User
    OK big patch tomorrow lets see if they fix this.
  • eighrichte
    eighrichte Member Posts: 338 Arc User
    My Aquarius is still flying off, though not immediately anymore. It *appears* to happen after several seconds of being out of combat.
  • klingon2013
    klingon2013 Member Posts: 14 Arc User
    OK big patch tomorrow lets see if they fix this.

    dont count on it, only patch note say is that some can still access the winter map.. nothing else :( ..i miss my odey's and galaxy
  • tahnalos
    tahnalos Member Posts: 254 Arc User
    Yep. Still has issues. Although 20% of the time, the pets DO work, but only when you activate in combat. If you activate outside of combat (like I do most of the time), the pets do fly off around 75% of the time.
    Fleet Affiliations:
    FED: Royal Federation Mounted Starfleet: SB3, TAC3, ENG3, SCI3, Win, Int, DOff(T/E/S/B)
    KDF: Parliamentary Klingon Empire: SB2, TAC2, ENG2, SCI2, Win, DOff(T)

    Interested in joining? Please send a PM to @Tahna_Los.
  • irm1963
    irm1963 Member Posts: 678 Arc User
    That ^ seems to be what's going on, as soon as you leave combat the unpiloted parts despawn after a short period. Nuisance if you're engaging multiple small groups or similar.
  • carcosa#4225
    carcosa#4225 Member Posts: 161 Arc User
    Yeah tested it today, my Sheshar Assault craft maxed out at around 120dps in ISA today, but usually did under 100dps when it attacked at all (over half the instances it didn't do anything), compared to my frigates which did around 500+ dps at least half the time. The assault craft should be doing more than a frigate is my guess.
  • sorairodayz
    sorairodayz Member Posts: 6 Arc User
    I'm still having issue using the Ornash's Support Craft as well as the Sheshar's Assault Craft
  • neillb
    neillb Member Posts: 21 Arc User
    This video proves that the Prometheus's MVAM is still broken for me, both in and out of combat.



    I've submitted a ticket.
  • gaevsman
    gaevsman Member Posts: 3,181 Arc User
    Yup, still broken, lets hope that with the season 12 update it gets fixed..
    The forces of darkness are upon us!
  • stony27101983
    stony27101983 Member Posts: 10 Arc User
    edited January 2017
    gaevsman wrote: »
    Yup, still broken, lets hope that with the season 12 update it gets fixed..

    I don't think so... since I didn't read something about it in the latest fixlist. -.-
  • gaevsman
    gaevsman Member Posts: 3,181 Arc User
    gaevsman wrote: »
    Yup, still broken, lets hope that with the season 12 update it gets fixed..

    I don't think so... since I didn't read something about it in the latest fixlist. -.-

    Yeah, but from what i know, they fix it on Tribble, perhaps the latest patch fix it?
    The forces of darkness are upon us!
  • naryan#9475
    naryan#9475 Member Posts: 36 Arc User
    Nope still broken.
    Just tested it with my Fleet Advanced Escort, and the 2 vectors still leave after 20 or so seconds.
  • neillb
    neillb Member Posts: 21 Arc User
    gaevsman wrote: »
    Yup, still broken, lets hope that with the season 12 update it gets fixed..

    I don't think so... since I didn't read something about it in the latest fixlist. -.-

    The opposite is also true: They stated in a fixlist that they took care of it but the problems remains for at least some of us.
  • gaevsman
    gaevsman Member Posts: 3,181 Arc User
    Damn!, I was hoping they would fix it by now..
    The forces of darkness are upon us!
  • carcosa#4225
    carcosa#4225 Member Posts: 161 Arc User
    I know, maybe now that the new season is in place they will have time to fix it. I want to be able to launch it in a social zone without it disappearing too. But the dps is more important.
  • joarth72
    joarth72 Member Posts: 18 Arc User
    still havent fixed the bug of ship separations , any news update or replies , the whole ESD is waiting , help STO !!!