test content
What is the Arc Client?
Install Arc

Constant rubberbanding and server disconnects.

For the last month or so I have suffered extensive server issues. Rubberbanding happens about once a minute, all the time. Server not responding pops up about once every 5 mins, and sometimes those lead to disconnects. I'm disconnected from the game about once an hour. I've checked/double checked/tripple checked all my settings and I cannot figure out how to fix this. I play STO about 8 hours a day. I really need help fixing this.
What the Devs Need from You to Fix the Issue:
Tracert test results (see below)
Nettest results (see below)
PathPing results (see below)
Your Internet Service Provider (ISP) or who your purchase internet access from.

Tracert
C:\Windows\system32>tracert patchserver.crypticstudios.com
Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 8 ms 9 ms 9 ms 10.96.8.1
3 9 ms 9 ms 9 ms 192.168.62.117
4 10 ms 8 ms 10 ms 10.224.253.153
5 10 ms 11 ms 8 ms ae2.mpr1.boi2.us.zip.zayo.com [64.125.129.57]
6 25 ms 25 ms 26 ms ae1.mpr2.sea1.us.zip.zayo.com [64.125.31.16]
7 90 ms 91 ms 105 ms ae27.cs2.sea1.us.eth.zayo.com [64.125.29.2]
8 91 ms 112 ms 91 ms ae2.cs2.ord2.us.eth.zayo.com [64.125.29.29]
9 102 ms 93 ms 97 ms ae3.cs2.lga5.us.eth.zayo.com [64.125.29.212]
10 86 ms 87 ms 85 ms ae27.cr2.lga5.us.zip.zayo.com [64.125.30.253]
11 1001 ms 87 ms 86 ms ae1.cr1.lga5.us.zip.zayo.com [64.125.29.37]
12 90 ms 92 ms 92 ms ae7.mpr3.bos2.us.zip.zayo.com [64.125.21.225]
13 92 ms 94 ms 92 ms 208.184.110.70.IPYX-072053-002-ZYO.above.net [208.184.110.70]
14 92 ms 93 ms 91 ms border11.te8-1-bbnet2.bsn.pnap.net [63.251.128.104]
15 92 ms 93 ms 91 ms perfectworldent-4.border11.bsn.pnap.net [216.52.61.78]
16 93 ms 93 ms 94 ms 198.49.243.253
17 * * * Request timed out.
18 92 ms 93 ms 93 ms patchserver2.crypticstudios.com [208.95.185.41]

Trace complete.

Nettest
contacting nettest server..
Local IP: 96.19.38.205
Ping: 91.1 msec
Port: 80: 467 KB/sec 11 KB/sec 490 KB/sec 500
Port: 80: 328 KB/sec 27 KB/sec 349 KB/sec 500
Port: 443: 330 KB/sec 20 KB/sec 350 KB/sec 500
Port: 443: 474 KB/sec 11 KB/sec 498 KB/sec 500
Port: 7255: 407 KB/sec 10 KB/sec 428 KB/sec 500
Port: 7255: 452 KB/sec 10 KB/sec 477 KB/sec 500
Port: 7003: 426 KB/sec 11 KB/sec 449 KB/sec 500
Port: 7003: 409 KB/sec 9 KB/sec 432 KB/sec 500
Port: 7202: 432 KB/sec 10 KB/sec 453 KB/sec 500
Port: 7202: timed out
Port: 7499: 293 KB/sec 6 KB/sec 308 KB/sec 500
Port: 7499: 317 KB/sec 8 KB/sec 335 KB/sec 500
Port: 80: 319 KB/sec 8 KB/sec 335 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 1 KB/sec Recv: 1 KB/sec
hit return to exit

PathPing
C:\Windows\system32>pathping patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:
0 MrsKing-PC [192.168.0.3]
1 192.168.0.1
2 10.96.8.1
3 192.168.62.117
4 10.224.253.153
5 ae2.mpr1.boi2.us.zip.zayo.com [64.125.129.57]
6 ae1.mpr2.sea1.us.zip.zayo.com [64.125.31.16]
7 ae27.cs2.sea1.us.eth.zayo.com [64.125.29.2]
8 ae2.cs2.ord2.us.eth.zayo.com [64.125.29.29]
9 ae3.cs2.lga5.us.eth.zayo.com [64.125.29.212]
10 ae27.cr2.lga5.us.zip.zayo.com [64.125.30.253]
11 ae1.cr1.lga5.us.zip.zayo.com [64.125.29.37]
12 ae7.mpr3.bos2.us.zip.zayo.com [64.125.21.225]
13 208.184.110.70.IPYX-072053-002-ZYO.above.net [208.184.110.70]
14 border11.te8-1-bbnet2.bsn.pnap.net [63.251.128.104]
15 perfectworldent-4.border11.bsn.pnap.net [216.52.61.78]
16 198.49.243.253
17 * * *
Computing statistics for 400 seconds...
Source to Here This Node/Link
Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
0 MrsKing-PC [192.168.0.3]
0/ 100 = 0% |
1 62ms 1/ 100 = 1% 1/ 100 = 1% 192.168.0.1
0/ 100 = 0% |
2 --- 100/ 100 =100% 100/ 100 =100% 10.96.8.1
0/ 100 = 0% |
3 --- 100/ 100 =100% 100/ 100 =100% 192.168.62.117
0/ 100 = 0% |
4 --- 100/ 100 =100% 100/ 100 =100% 10.224.253.153
0/ 100 = 0% |
5 84ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% ae2.mpr1.boi2.us.zip.zayo.com [64.
125.129.57]
0/ 100 = 0% |
6 108ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% ae1.mpr2.sea1.us.zip.zayo.com [64.
125.31.16]
0/ 100 = 0% |
7 --- 100/ 100 =100% 100/ 100 =100% ae27.cs2.sea1.us.eth.zayo.com [64.
125.29.2]
0/ 100 = 0% |
8 --- 100/ 100 =100% 100/ 100 =100% ae2.cs2.ord2.us.eth.zayo.com [64.1
25.29.29]
0/ 100 = 0% |
9 --- 100/ 100 =100% 100/ 100 =100% ae3.cs2.lga5.us.eth.zayo.com [64.1
25.29.212]
0/ 100 = 0% |
10 129ms 1/ 100 = 1% 1/ 100 = 1% ae27.cr2.lga5.us.zip.zayo.com [64.
125.30.253]
0/ 100 = 0% |
11 128ms 1/ 100 = 1% 1/ 100 = 1% ae1.cr1.lga5.us.zip.zayo.com [64.1
25.29.37]
0/ 100 = 0% |
12 128ms 1/ 100 = 1% 1/ 100 = 1% ae7.mpr3.bos2.us.zip.zayo.com [64.
125.21.225]
0/ 100 = 0% |
13 127ms 1/ 100 = 1% 1/ 100 = 1% 208.184.110.70.IPYX-072053-002-ZYO
.above.net [208.184.110.70]
0/ 100 = 0% |
14 137ms 1/ 100 = 1% 1/ 100 = 1% border11.te8-1-bbnet2.bsn.pnap.net
[63.251.128.104]
0/ 100 = 0% |
15 153ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% perfectworldent-4.border11.bsn.pna
p.net [216.52.61.78]
0/ 100 = 0% |
16 177ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 198.49.243.253

Trace complete.

ISP
Cableone
9E5JBSh.png
Trust Ivonova, trust yourself, everybody else- shoot 'em
«1

Comments

  • itpalgitpalg Member Posts: 340 Arc User
    holy TRIBBLE today is horrible.

    Two disconnects, rubber banding / lag, causing two ship destructions.

    For YEARS PWE has gained the rep of having THE WORST online server connections I have ever known. From EQ II, World of Tanks, BDO, Conan, etc...NONE of these have disconnects like this company's servers. I can go MONTHS without ever seeing a disconnect, yet I can get disconnected several times in a month, sometimes a few times a day.
    ITPaladin.png
  • tbwsto#8925 tbwsto Member Posts: 43 Arc User
    Another patch today, and the rubberbanding is even worse...sigh. come on guys, a little help please.
    9E5JBSh.png
    Trust Ivonova, trust yourself, everybody else- shoot 'em
  • jaguarskxjaguarskx Member Posts: 5,945 Arc User
    edited June 2016
    I have read a post where another player was able to solve most of his / her problems with SNRs and disconnects by using a VPN. Perhaps it is something you can test?

    Betternet is a free VPN that you can try out.

    https://www.betternet.co/



    Here is a review of Betternet. Note that at the very beginning the review tells you the overall score is 48.5/100. Keep in mind that it lost point due to the fact that it does not offer features that a paid VPN would normally offer to customers like 24/7 support and telephone support.

    https://securethoughts.com/betternet-vpn-review/
  • salvation4salvation4 Member Posts: 1,167 Arc User
    Try cyber ghost..But honestly there is something severly wrong with the game servers..I get snr's in all map transitions now making it extremely frustrating tp play the game..
    Adrian-Uss Sovereign NCC-73811 (LVL 65 FED ENG) UR/E MKXV Fleet Intel Assault Cruiser (April 2012) (Main)
    Adu-Uss Firefox NCC-93425-F (LVL 65 FED AoY ENG) UR/VR MKXV Fleet Intel Assault Cruiser (July 2016)
    Jean-Uss Seratoga Ravenna (LVL 60 FED Delta ENG) UC/R MKVI Bajoran Escort (April 2018)
    Dubsa-RRW Mnaudh (LVL 50 FED allied ROM Delta ENG) Warbird (May 2018)
    Marop-IKS Orunthi (LVL 50 KNG Delta ENG) BoP (May 2018)
    Kanak'lan-TRIBBLE (LVL 65 DOM Gamma ENG) TRIBBLE (June 2018)
  • tmo75tmo75 Member Posts: 2 Arc User
    I was beginning to think I was just me. Thanks for letting me know it was not my equipment. I was going to take a hammer and "fix" my machine.
  • tbwsto#8925 tbwsto Member Posts: 43 Arc User
    Is there some way to get the Devs to look at this info and help me? I'm getting really frustrated at this issue. It seems to be the pathping that is causing my issue, but I can't fix that on my end.
    9E5JBSh.png
    Trust Ivonova, trust yourself, everybody else- shoot 'em
  • sgtfloydpepper#7911 sgtfloydpepper Member Posts: 1,099 Arc User
    Yeah, ever since whatever it was they did in the patch on June 16th, I've been getting random SNR's and then disconnected every few hours. Not a problem on my end for sure. Got a perfectly stable connection and no issues with other MMO's. It's just STO having issues.
    qXKS1ZB.jpg
  • itpalgitpalg Member Posts: 340 Arc User
    edited June 2016
    Holy carp today is horrible!

    I was streaming and started getting dcs over and over. First I thought it was the internet since both the game and OBS would disconnect.
    I stopped streaming, and now up to over 10 disconnects while trying to get an Iconian space mission done. I can log right back in but get dc within the first minute. I give up. I can watch Twitch broadcasters, view webpages, etc, but can't play this game.
    ITPaladin.png
  • blckheart731blckheart731 Member Posts: 5 Arc User
    I can get to my character select screen, then I select a character but after that my game never loads due to server disconnects. I've been trying to get on for over an hour and no luck. I had the same problem yesterday.
  • tbwsto#8925 tbwsto Member Posts: 43 Arc User
    My issue is in the zayo network path to PW's server. This is on their end. I lag/rubberband 4 times in the time it takes to run a race on Risa. That is really not acceptable guys. Come on! Fix this thing. The last patch made things even worse.
    9E5JBSh.png
    Trust Ivonova, trust yourself, everybody else- shoot 'em
  • salvation4salvation4 Member Posts: 1,167 Arc User
    Dont know man..But its getting worse ever since the so called back end infrastructure upgrade..Places where I have never had lags or SNR's are popping up like candy pops..
    Adrian-Uss Sovereign NCC-73811 (LVL 65 FED ENG) UR/E MKXV Fleet Intel Assault Cruiser (April 2012) (Main)
    Adu-Uss Firefox NCC-93425-F (LVL 65 FED AoY ENG) UR/VR MKXV Fleet Intel Assault Cruiser (July 2016)
    Jean-Uss Seratoga Ravenna (LVL 60 FED Delta ENG) UC/R MKVI Bajoran Escort (April 2018)
    Dubsa-RRW Mnaudh (LVL 50 FED allied ROM Delta ENG) Warbird (May 2018)
    Marop-IKS Orunthi (LVL 50 KNG Delta ENG) BoP (May 2018)
    Kanak'lan-TRIBBLE (LVL 65 DOM Gamma ENG) TRIBBLE (June 2018)
  • itpalgitpalg Member Posts: 340 Arc User
    Do they even bother to respond to posts here?
    My post has not had any reply.

    Once again, just logged in 30 min ago, within first five minutes I got disconnected standing in Risa. I then got some lag waiting on button presses on my rep tabs, and then now I just got SNR disconnect again.
    ITPaladin.png
  • sgtfloydpepper#7911 sgtfloydpepper Member Posts: 1,099 Arc User
    edited June 2016
    Never had problems before the June 16th patch.

    tracert patchserver.crypticstudios.com

    Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
    over a maximum of 30 hops:

    1 <1 ms <1 ms <1 ms ***.**.*.***
    2 10 ms 18 ms 10 ms **.***.***.*
    3 30 ms 11 ms 11 ms 69.63.254.133
    4 16 ms 14 ms 15 ms gw02.wlfdle-ge7-1-2.mtnk.phub.net.cable.rogers.com [69.63.248.5]
    5 27 ms 29 ms 32 ms van58-9-230-26.dynamic.rogerstelecom.net [209.148.230.26]
    6 36 ms 30 ms 28 ms be812.ccr41.iad02.atlas.cogentco.com [154.54.11.217]
    7 37 ms 43 ms 33 ms be2657.ccr42.dca01.atlas.cogentco.com [154.54.31.109]
    8 31 ms 32 ms 33 ms be2807.ccr42.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54.40.109]
    9 43 ms 38 ms 38 ms be2096.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.30.42]
    10 39 ms 38 ms 43 ms te0-0-0-0.rcr11.b002133-1.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.46.130]
    11 41 ms 35 ms 40 ms 38.111.40.114
    12 48 ms 34 ms 34 ms 198.49.243.253
    13 * * * Request timed out.
    14 36 ms 42 ms 36 ms xboxpatchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]

    Trace complete.

    I spoke to my brother, he's a professional network admin. He believes the problem is one of the three things, as this started happening after an update.

    1. Bad code triggering a disconnect.
    2. Bad code triggering something server-side (cpu overload? ram?) which triggers disconnect to level off.
    3. Bad code triggering network saturation which causes disconnect.
    Post edited by sgtfloydpepper#7911 on
    qXKS1ZB.jpg
  • sgtfloydpepper#7911 sgtfloydpepper Member Posts: 1,099 Arc User
    edited June 2016
    Can't speak for anyone else, but this week's patch seems to have stabilized the problem.

    Edit: ok, not 100%, still got disconnected once, but it's not happening hourly like it was before.
    Post edited by sgtfloydpepper#7911 on
    qXKS1ZB.jpg
  • sgtfloydpepper#7911 sgtfloydpepper Member Posts: 1,099 Arc User
    Geez. Today it's DC'ing every ten minutes...
    qXKS1ZB.jpg
  • ardenwolfeardenwolfe Member Posts: 68 Arc User
    edited July 2016
    Pretty much the same. Used to never disconnect, but after the last patch? I'm guaranteed to disconnect at least twice per play session. Most of this seems to happen when I'm on Risa. Not rubberbanding though.

    My disconnects only happen while standing still on Risa (bank/exchange/etc.) or while in space going through mission data. Again, standing still. Haven't disconnected while moving . . . yet.
  • sgtfloydpepper#7911 sgtfloydpepper Member Posts: 1,099 Arc User
    I'm getting disconnections like every hour at this point. Kinda hard to get long missions done when the server keeps having a fit. >_>
    qXKS1ZB.jpg
  • ardenwolfeardenwolfe Member Posts: 68 Arc User
    edited July 2016
    At this rate, I am now guaranteed to disconnect from the server. At least once per hour exactly like SgtFloydPepper states above. So far, just today, I've disconnected at least five times in three hours or less.

    Prior to the Summer Event, I never had these issues before. Something is definitely up. . . .

    Edit: Up to almost ten times times now. Nothing like getting disconnected while fight Tholians.
    Post edited by ardenwolfe on
  • groundhogmokagroundhogmoka Member Posts: 60 Arc User
    edited July 2016
    I too am getting loads of random disconnects.

    C:\WINDOWS\system32>tracert 208.95.185.41

    Tracing route to patchserver2.crypticstudios.com [208.95.185.41]
    over a maximum of 30 hops:

    1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
    2 21 ms 23 ms 20 ms dlth-dsl-gw17.dlth.qwest.net [65.102.106.17]
    3 20 ms 20 ms 21 ms dlth-agw1.inet.qwest.net [208.45.120.129]
    4 56 ms 55 ms 57 ms bst-edge-05.inet.qwest.net [67.14.30.130]
    5 59 ms 58 ms 59 ms 65.120.117.250
    6 59 ms 60 ms 59 ms border11.te7-1-bbnet1.bsn.pnap.net [63.251.128.41]
    7 60 ms 58 ms 58 ms perfectworldent-4.border11.bsn.pnap.net [216.52.61.78]
    8 58 ms 58 ms 58 ms 198.49.243.253
    9 * * * Request timed out.
    10 58 ms 58 ms 58 ms patchserver2.crypticstudios.com [208.95.185.41]

    C:\WINDOWS\system32>pathping patchserver.crypticstudios.com

    Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
    over a maximum of 30 hops:
    0 Moka-PC.Home [192.168.0.11]
    1 192.168.0.1
    2 dlth-dsl-gw17.dlth.qwest.net [65.102.106.17]
    3 dlth-agw1.inet.qwest.net [208.45.120.129]
    4 bst-edge-05.inet.qwest.net [67.14.30.130]
    5 65.120.117.250
    6 border11.te7-1-bbnet1.bsn.pnap.net [63.251.128.41]
    7 perfectworldent-4.border11.bsn.pnap.net [216.52.61.78]
    8 198.49.243.253
    9 * * *
    Computing statistics for 200 seconds...
    Source to Here This Node/Link
    Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
    0 Moka-PC.Home [192.168.0.11]
    0/ 100 = 0% |
    1 0ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 192.168.0.1
    0/ 100 = 0% |
    2 25ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% dlth-dsl-gw17.dlth.qwest.net [65.102.106.17]
    0/ 100 = 0% |
    3 25ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% dlth-agw1.inet.qwest.net [208.45.120.129]
    0/ 100 = 0% |
    4 --- 100/ 100 =100% 100/ 100 =100% bst-edge-05.inet.qwest.net [67.14.30.130]
    0/ 100 = 0% |
    5 59ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 65.120.117.250
    0/ 100 = 0% |
    6 65ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% border11.te7-1-bbnet1.bsn.pnap.net [63.251.128.41]
    0/ 100 = 0% |
    7 58ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% perfectworldent-4.border11.bsn.pnap.net [216.52.61.78]
    0/ 100 = 0% |
    8 61ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 198.49.243.253

    Trace complete.

    And there's my results. My ISP is CenturyLink and I pay for up to 2.5mbps. (Used to be 1.5mbps)
    Post edited by groundhogmoka on
  • sgtfloydpepper#7911 sgtfloydpepper Member Posts: 1,099 Arc User
    edited July 2016
    ardenwolfe wrote: »
    At this rate, I am now guaranteed to disconnect from the server. At least once per hour exactly like SgtFloydPepper states above. So far, just today, I've disconnected at least five times in three hours or less.

    Prior to the Summer Event, I never had these issues before. Something is definitely up. . . .

    Edit: Up to almost ten times times now. Nothing like getting disconnected while fight Tholians.

    Yeah, just disconnected 5 times in 30 minutes. Something server-side isn't working properly. I'm noticing it's far more frequent at night, usually starting around 10-11pm EST and only gets worse as the server gets busier with players from overseas. Still happens during the day sometimes, but I notice it happens more at night.

    Edit: Make that 6 times now.
    qXKS1ZB.jpg
  • intraventianintraventian Member Posts: 16 Arc User
    I'm disconnecting every few steps in the Temporal Agent tutorial mission. This is insufferable.
  • shurkhemolightshurkhemolight Member Posts: 399 Arc User
    What is with this Cryptic?, i never get dcs, they are extremely rare for me at least.

    Over the weekend 2 dcs total, today 4 times in about 2 hrs, this TRIBBLE gets old for me real fast.
  • sgtfloydpepper#7911 sgtfloydpepper Member Posts: 1,099 Arc User
    Another day, another several hours of disconnections every 5, 15, 30, 45 or 60 minutes. Lovely. >_>
    qXKS1ZB.jpg
  • chr22chr22 Member Posts: 19 Arc User
    getting a ton of rubberbanding but don't know if it's due to the servers or Xfinity because sometimes it jumps and other times it goes away
  • predconpredcon Member Posts: 477 Arc User
    Srsly, Cryptic. You've got a Lifetime Subscription sale on. Surely you've got enough money to spend on putting a fresh lemon in your server. Maybe even upgrade that aluminum to copper?
  • atomicmunkey#9096 atomicmunkey Member Posts: 41 Arc User
    predcon wrote: »
    Srsly, Cryptic. You've got a Lifetime Subscription sale on. Surely you've got enough money to spend on putting a fresh lemon in your server. Maybe even upgrade that aluminum to copper?

    Their server's probably crank powered at this point. Jesus, All these issues made me opt out on the lifer. I'm on a broadband fiber connection and even I'm getting rubberbands/random SNR's
    These server issues continue:all the people who came back for AOY will leave; and rather quickly.


  • sgtfloydpepper#7911 sgtfloydpepper Member Posts: 1,099 Arc User
    predcon wrote: »
    Srsly, Cryptic. You've got a Lifetime Subscription sale on. Surely you've got enough money to spend on putting a fresh lemon in your server. Maybe even upgrade that aluminum to copper?

    Their server's probably crank powered at this point. Jesus, All these issues made me opt out on the lifer. I'm on a broadband fiber connection and even I'm getting rubberbands/random SNR's
    These server issues continue:all the people who came back for AOY will leave; and rather quickly.


    Chances are, their servers are in clusters and one or more of those clusters are malfunctioning for any number of reasons, which I've already listed and reported to support.

    It's gotten a little better on my end. Still getting a lot of SNR's, but haven't gotten disconnected in the last 2 days. I probably just jinxed it. :p
    qXKS1ZB.jpg
  • jaredbuckjaredbuck Member Posts: 1 Arc User
    Can log into game but the play button is not appearing. I kept getting disconnected multiple times last night and I NEVER have problems with DCs. I have the fastest internet available in my area. Come on Cryptic and PW, get your acts together and fix the server code!
  • salvation4salvation4 Member Posts: 1,167 Arc User
    edited July 2016
    predcon wrote: »
    Srsly, Cryptic. You've got a Lifetime Subscription sale on. Surely you've got enough money to spend on putting a fresh lemon in your server. Maybe even upgrade that aluminum to copper?

    Their server's probably crank powered at this point. Jesus, All these issues made me opt out on the lifer. I'm on a broadband fiber connection and even I'm getting rubberbands/random SNR's
    These server issues continue:all the people who came back for AOY will leave; and rather quickly.

    +1 to this..I came back after a long gap (Late 2012) to a very horrid server problem..Cryptic support always blammed my connection for it so no help there after telling them I would sub only if they fixed this..I even went to my ISP chief divisional engineer and he said there is nothing wrong on the ISP ends, I took the logs to my companies network admin and he said its an issue at the hosts end..SO yeah that pretty much summed it up for me that cryptic support has no reply but blame the end user for their connection..And the kicker in one reply was because I play from India that is the likely cause as they dont get many people from that distance..I joined back in May this year, also note that I do play SWTOR on and off, maxed out, and I cant get any issue relating to servers not even if I ALT+TAB and keep a youtube video playing in the back ground at HD and have every device on wifi ON at 512kbps (Thats because my higher speed cap of 4MBPS is limited to 10GB and STO hogs most of it with its gigantic patches all in excess of 500-600MB)!!!!

    PS: I do NOT use on-demand patching at all..It will just TRIBBLE everthing up..Luckily SWTOR doesnt have this on-demand patching TRIBBLE in it, so basically everyone in-game is at the same patch level after the starter planet so there arent any hogs on the game servers patching while playing..
    Adrian-Uss Sovereign NCC-73811 (LVL 65 FED ENG) UR/E MKXV Fleet Intel Assault Cruiser (April 2012) (Main)
    Adu-Uss Firefox NCC-93425-F (LVL 65 FED AoY ENG) UR/VR MKXV Fleet Intel Assault Cruiser (July 2016)
    Jean-Uss Seratoga Ravenna (LVL 60 FED Delta ENG) UC/R MKVI Bajoran Escort (April 2018)
    Dubsa-RRW Mnaudh (LVL 50 FED allied ROM Delta ENG) Warbird (May 2018)
    Marop-IKS Orunthi (LVL 50 KNG Delta ENG) BoP (May 2018)
    Kanak'lan-TRIBBLE (LVL 65 DOM Gamma ENG) TRIBBLE (June 2018)
  • forstoguyforstoguy Member Posts: 17 Arc User
    Yeah I've also been getting alot of random disconnects and I know for a fact its not my ISP. I play several other games including WoW, SWTOR, Diablo 3, just to name a few. Don't have any connection issues with any of them.
Sign In or Register to comment.