Field Generators not Upgradible?

ajax1983
ajax1983 Member Posts: 28 Arc User
edited October 2014 in Duty Officer System and R&D
So I've wanted a purple MK XII Field Generator for a while now, but the price on the exchange has always been prohibitive. So I crafted myself a purple MK VI, intending to upgrade it to what I wanted.

Well it won't let me. I have the correct tech upgrade kits, even the superior from the weekend event that started today, but it won't let me load them. The window for the upgrade kit turns red.

For giggle I tried to upgrade another science console, a flow capacitor, and it worked like a charm.

So why can't I upgrade the field gen? Is it a bug, or is it because it's pretty much everyone's favorite sci console?
Post edited by ajax1983 on

Comments

  • ajax1983
    ajax1983 Member Posts: 28 Arc User
    edited October 2014
    To answer my own post, clearly a bug. I don't know why I even thought to try, but I slapped an engineering upgrade kit in and it worked. It's messed up.
  • hip63
    hip63 Member Posts: 106 Arc User
    edited October 2014
    I can confirm that bug, same here
  • lordmalak1
    lordmalak1 Member Posts: 4,673 Arc User
    edited October 2014
    Can someone explain why the field gens are still preferred over the new field exciters ?
    KBF Lord MalaK
    Awoken Dead
    giphy.gif

    Now shaddup about the queues, it's a BUG
  • lucho80
    lucho80 Member Posts: 6,600 Bug Hunter
    edited October 2014
    Because you can only equip 1 field exciter and 1 Conductive RCS.

    I've heard the engineering upgrades work with the field gens (horrible bug, but hey, it's sto)
  • lordmalak1
    lordmalak1 Member Posts: 4,673 Arc User
    edited October 2014
    lucho80 wrote: »
    Because you can only equip 1 field exciter and 1 Conductive RCS.

    Ahhh...never saw that anywhere on wiki or in the game. Good to know-tnx
    KBF Lord MalaK
    Awoken Dead
    giphy.gif

    Now shaddup about the queues, it's a BUG
  • fftt
    fftt Member Posts: 711 Arc User
    edited October 2014
    lucho80 wrote: »
    I've heard the engineering upgrades work with the field gens
    Prior to S4, these consoles were engineering. I guess Cryptic can't keep track of their own changes.
  • crappynamerules
    crappynamerules Member Posts: 146 Arc User
    edited October 2014
    Yeah, it's probably a simple bug somewhere. They used to be ENG consoles back when no one outside of science vessels gave a TRIBBLE about SCI consoles.