test content
What is the Arc Client?
Install Arc

Skill Planner

attilio87attilio87 Member Posts: 264 Media Corps
edited March 2014 in The Academy
SKILL PLANNER
One of the most important aspects of this game are your skills. It is important to put your skill points in the proper skills and not waste any of them. It is also important to not waste your free respec tokens and money every time you want to make changes to your skills. With this free skill planner you can prepare your skills using all the available features and then when you are satisfied you can put those changes in the game. The best part is that you can also find builds by other players to get ideas.

Star Trek Online Skill Planner - http://skillplanner.stoacademy.com

Build Search - http://www.stoacademy.com/tools/skillplanner/share.php

Change Log - http://www.stoacademy.com/tools/skillplanner/changelog.php

Suggestions, comments, bug reports, etc. are always welcome. I hope you find this tool helpful.

Features:
* Works exactly like in the game, but with additional features.
* Chose your ship from any that can be found in game.
* Set up all your ship's and character's items.
* Choose your space, ground, and bridge officer abilities.
* Choose abilities from the Reputation system.
* See recommendations for skills based on the options you've chosen.
* Click on any skill to read the description, a simpler description, and see what it affects.
* Save/Load your build on the website or to a file.
* Click the "Help" and "Tips" buttons to get more assistance.
* Print your skill tree for your reference.
Post edited by attilio87 on
attilio.png
«134567

Comments

  • attilio87attilio87 Member Posts: 264 Media Corps
    edited June 2012
    Just want to let everyone know that this is the new official thread for my skill planner. So post all your suggestions, bugs, etc. in here. Thanks!
    attilio.png
  • crusty8maccrusty8mac Member Posts: 1,367 Arc User
    edited June 2012
    I endorse this skill planner.

    Sorry. :frown:
    __________________________________
    STO Forum member since before February 2010.
    STO Academy's excellent skill planner here: Link
    I actually avoid success entirely. It doesn't get me what I want, and the consequences for failure are slim. -- markhawman
  • sovereignmansovereignman Member Posts: 0 Arc User
    edited June 2012
    Oh god, your skill planner, how I love thee.

    +1 sticky.

    [SIGPIC][/SIGPIC]
    http://www.youtube.com/watch?v=rMm_VoKkuco - Needs more female relief ops ensign.
  • attilio87attilio87 Member Posts: 264 Media Corps
    edited July 2012
    The planner now has the Tholian and Mirror ships. I'll also start updating it with the Fleet Ships. Once all of them are in the planner I'll reply to this thread to let everyone know.
    attilio.png
  • kamiyama317kamiyama317 Member Posts: 1,295 Arc User
    edited July 2012
    I use this all the time. Thanks so much for continuing to update it!
  • holyhelmetholyhelmet Member Posts: 0 Arc User
    edited July 2012
    I have tried the skill planner today and it no longer works for me, It just has the loading bar on it but it doesn't stop trying to load. I have tried it on firefox and IE but still the same problem. I am not trying to load any skills or anything, just starting it from scratch.
  • klampsklamps Member Posts: 2 Arc User
    edited July 2012
    I'm also having problems with the Skill Planner. When I try to start distributing the points, it gets stuck on 1,001 points even though I already spent 9,000. Then I can't go to the Lt. Commander tier.

    Tested on Chrome, Firefox and IE.

    PblxF.png

    Thank you for this wonderful tool.

    Peace and long life.
  • attilio87attilio87 Member Posts: 264 Media Corps
    edited July 2012
    I'm working on it right now and will get a fix out asap.
    attilio.png
  • attilio87attilio87 Member Posts: 264 Media Corps
    edited July 2012
    Thankfully it was a simple solution. It should be working now. Sorry about that everyone!
    attilio.png
  • bitemepwebitemepwe Member Posts: 6,760 Arc User
    edited July 2012
    attilio87 wrote: »
    Thankfully it was a simple solution. It should be working now. Sorry about that everyone!

    tHANK YOU FOR YOUR EFFORTS IN THIS APPLICATION.

    Though as of this morning 7/31, I still can not expand past the tier one skills as a KDF player.
    Leonard Nimoy, Spock.....:(

    R.I.P
  • dameos1976dameos1976 Member Posts: 24 Arc User
    edited July 2012
    just tried to use it, and it will not allow me to move to the next tier of skills to spend points in, i am stuck on the first tier of skills, even if i fill em all up, the next tiers do not open up.
  • attilio87attilio87 Member Posts: 264 Media Corps
    edited July 2012
    Use the Remove skill point requirements checkbox for now while I try to figure out what is going on here.

    Sorry about that.

    EDIT: And of course right after I said that I found the problem. Uploading the fix now.
    attilio.png
  • attilio87attilio87 Member Posts: 264 Media Corps
    edited August 2012
    Good news! All the Federation Fleet ships are now available in the Skill Planner (at least I hope they are all in there :P). Next week I will be starting on the KDF Fleet ships.
    attilio.png
  • bitemepwebitemepwe Member Posts: 6,760 Arc User
    edited August 2012
    tHANKS!!! iTS WORKING AGAIN!!
    Leonard Nimoy, Spock.....:(

    R.I.P
  • dragongod17dragongod17 Member Posts: 40 Arc User
    edited August 2012
    The new version of the skill planner (Ver 4.8.5) will not let you place any points into a tier when the requirement to unlock the next tier is achieved.

    I.E. it will not let you spend more than 33,000 points in tier 1 skills.

    Is this a new change to the way the skill point system is going to work or a bug?

    -Edit: Tried the remove skill point requirements option with no luck.
  • attilio87attilio87 Member Posts: 264 Media Corps
    edited August 2012
    It's been fixed, sorry about that
    attilio.png
  • dragongod17dragongod17 Member Posts: 40 Arc User
    edited August 2012
    Thank you for your outstanding work. This is an awesome tool in planning out different builds for all the various ships in the game.
  • bitemepwebitemepwe Member Posts: 6,760 Arc User
    edited August 2012
    Thanks for adding the fleet ships. Are you going to add the fleet Ning'tao?

    Also thanks for making this app useble on my smart phone.
    Leonard Nimoy, Spock.....:(

    R.I.P
  • attilio87attilio87 Member Posts: 264 Media Corps
    edited August 2012
    bitemepwe wrote: »
    Thanks for adding the fleet ships. Are you going to add the fleet Ning'tao?

    Also thanks for making this app useble on my smart phone.

    You're welcome. I'll be adding the Ning'tao and the rest of the KDF fleet ships. It is taking me a little while to add all the fleet ships to the planner, but I'm doing it. Hopefully I can finish by the end of next week.
    attilio.png
  • bitemepwebitemepwe Member Posts: 6,760 Arc User
    edited August 2012
    attilio87 wrote: »
    You're welcome. I'll be adding the Ning'tao and the rest of the KDF fleet ships. It is taking me a little while to add all the fleet ships to the planner, but I'm doing it. Hopefully I can finish by the end of next week.

    Well, don't put yourself under too much pressure. I can wait.
    Though I did just try to enter the skillplanner and was denied access??????
    First it said google could not find, then it said forbidden and then it sadi that google could not cache to it???

    I'll try again later

    Tried again, says no permissions to access this server.
    Leonard Nimoy, Spock.....:(

    R.I.P
  • kamiyama317kamiyama317 Member Posts: 1,295 Arc User
    edited August 2012
    Yeah the planner is down for me too.

    Thanks a lot for updating it. It's the single most useful online tool I have found for STO.
  • attilio87attilio87 Member Posts: 264 Media Corps
    edited August 2012
    The whole site seems to be down (except the forums for some reason). I contacted my host to find out what is wrong.
    attilio.png
  • attilio87attilio87 Member Posts: 264 Media Corps
    edited August 2012
    Just in case you haven't seen, the site is back up.

    Also, all of the KDF Fleet ships are on the skill planner. Enjoy!
    attilio.png
  • bitemepwebitemepwe Member Posts: 6,760 Arc User
    edited September 2012
    In STOwiki it has a Ensign Engineer and in the SKill Planner it has an Ensign Engineer, yet the original Dev release of stats shows it had an Ensign Science?

    Did they change it?
    Leonard Nimoy, Spock.....:(

    R.I.P
  • attilio87attilio87 Member Posts: 264 Media Corps
    edited September 2012
    I just checked in game and it has an Ensign Sci, so I guess I have to fix it on the skill planner :D
    attilio.png
  • bitemepwebitemepwe Member Posts: 6,760 Arc User
    edited September 2012
    attilio87 wrote: »
    I just checked in game and it has an Ensign Sci, so I guess I have to fix it on the skill planner :D

    I have faith that You will see if fixed. :D Thanks
    Leonard Nimoy, Spock.....:(

    R.I.P
  • attilio87attilio87 Member Posts: 264 Media Corps
    edited September 2012
    Just letting everyone know, I will be adding the new ships from the temporal lock box. My plan is to have the temporal ships (including the mirror temporal) added throughout next week. Then I'll add the mirror ships in the following week.
    attilio.png
  • lagunadlagunad Member Posts: 198 Arc User
    edited January 2013
    Site is currently showing "Account Suspended", with instructions for the owner to submit a ticket.
  • leoll2leoll2 Member Posts: 1 Arc User
    edited January 2013
    lagunad wrote: »
    Site is currently showing "Account Suspended", with instructions for the owner to submit a ticket.

    I have the same problem. What happened?
    Hope the fantastic Skill Planner will be available soon. Keep up the good work :cool:
    P2W means Play To Win

    Archimede - Leader and Founder of "Raiders of Starfleet"
    ...and 21 other characters!
  • attilio87attilio87 Member Posts: 264 Media Corps
    edited January 2013
    I just saw it. I've sent a message to my host and hopefully can get this resolved soon. Sorry about this everyone, but I don't know what happened.

    UPDATE: I'm currently talking with my host trying to get this resolved. I don't know how long it will take but rest assured the skill planner will be coming back, I guarantee it.
    attilio.png
This discussion has been closed.