We Need Moar Data About Crashes!

135

Comments

  • GossRIM - Illyfue
    GossRIM - Illyfue Posts: 2 Arc User
    edited January 2013
    Operating System: Windows 7 32bit

    Type of Crash: Crash to desktop with error report, and Crash to Desktop with "Cannot Load game Data" Error

    Action performed when crash occurred:

    Type 3 (Crash to Desktop with "Cannot Loas game Data": Map load when teleporting into the Guild Base (the most common! happens 1-2 times a day), and map load when teleporting into an instance.

    Type 2 (Crash to Desktop with error report): Opening Auction House interface, and map load when teleporting.

    Notes: I'm playing through Steam and it helps a lot. Before that, I had 6-7 crashes a day.
  • IceyHeart - Eyrda
    IceyHeart - Eyrda Posts: 348 Arc User
    edited January 2013
    Would be so cool if this got fixed.....

    Happened to me a LOOOOT of times before, then there was a lengthy break and then it came back :(

    The crashes occurred while I was teleing into arena a lot of times... :S

    However, this time:

    Operating System:Windows 7 64 - bit

    Type of Crash: Crash to desktop with error report (the traffic lights) [ u can never successfully submit the crash report]

    Action performed when crash occurred: I was on my mount, accepted Henry quests and luck quests and was auto-pathing in FH.




    EDIT: Now this is freaky. I post here, I log into the game, I click to mount and.... THE GAME CRASHES. Never been THAT bad...
    [SIGPIC][/SIGPIC]
  • Seraphe - Storm Legion
    Seraphe - Storm Legion Posts: 101 Arc User
    edited January 2013

    Will update with any more future crashes or errors.


    Operating System: Window 7, 64-bit

    Type of Crash:
    Crash with "Can not load game data, please verify" Error

    Action performed when crash occurred: Crash when the loading bar is halfway teleporting to instances or to another area like the Guild Base. If I want to join an instance I have to restart my client and leave Freedom Harbour to reduce the chance of getting this error; occasionally happens when just auto-routing through FH.
    UPDATE: I got this error today immediately after logging in.


    Operating System:
    Window 7, 64-bit

    Type of Crash: Crash with "Building Load" Error

    Action performed when crash occurred: When teleporting to a different area, usually only happens when in Freedom Harbour but occasionally elsewhere like the Dwarf starter area or at Fort Rotulor. Sometimes it will cause me to fall through the floor meaning when I restart I have to use my teleport skill to get back on the ground.
    UPDATE: After leaving my character in AFK training overnight, I returned to see that other characters appeared invisible. Immediately after teleporting out of the area I received this error.

    Operating System: Window 7, 64-bit

    Type of Crash: Crash to Desktop with Error Report

    Action performed when crash occurred: When attempting to type in the Auction House search bar and teleporting.
    UPDATE: Every now and then after teleporting to different areas the auto-route system will not work and this will happen before I crash with an error report:
    2vc819f.jpg


    NOTE: I have verified 3 separate times and re-downloaded the client but the problem is not resolved.
    I recently returned after a years hiatus and used to have a desktop computer with the exact same operating system I have on this brand new laptop. I never once had issues with crashing or error bugs on the desktop and my laptop is powerful enough to run recent games with high end graphics.
  • beastv1o
    beastv1o Posts: 1
    edited January 2013
    Operating System: Windows Vista 64-bit

    Type of Crash: Crash to Desktop with Error Report

    Action performed when crash occurred: After a period of time, would crash ... when entering an instance, teleporting or using the auction house.
  • Rhugiga - Storm Legion
    Rhugiga - Storm Legion Posts: 226 Arc User
    edited January 2013
    Operating System: Windows 7 64-bit

    Type of Crash: Cannot load game data error, Crash to desktop with error report

    Action Preformed: Map loading when teleporting
    <"Its not a success unless someone fails">
    [SIGPIC][/SIGPIC]
  • Calaspawn - Eyrda
    Calaspawn - Eyrda Posts: 101 Arc User
    edited January 2013
    Operating System: Windows 7 64bit

    Type of Crash: Cannot load game data error, Crash to desktop with error report

    Action performed when crash occurred: Usually happens after switching maps, searching in ah, or when clicking "charge" in the boutique.
  • Fjandr - Lionheart
    Fjandr - Lionheart Posts: 13 Arc User
    edited January 2013
    Operating System: Windows 7 Pro 64-bit

    Type of Crash: Crash to desktop, no error

    Action performed when crash occurred: Typing a character into the auction house search box.

    I can reproduce this crash regularly. If my client has been open for more than about an hour, typing something (anything) into the AH search box will cause a crash to desktop with no error. Only the text box is affected. I can use the level range boxes and the item rarity drop-down. I can also enter things into the search box by shift+clicking on an inventory item then searching. The only thing that causes the crash is selecting the text box and attempting to type in any character. The instant I press a key with the cursor in the text box the client crashes out. Following a client restart the AH behaves normally for the first hour or so (I honestly have no idea exactly how long I have to leave the client, but it's got to be at least an hour). Much longer than that and there's a 90% likelihood the client will crash out without an error.
  • caalya
    caalya Posts: 105 Arc User
    edited January 2013
    Operating System : Windows 7 - 64 bits

    Type of Crash :
    (a) Cannot Load Game Data (Client closing to desktop upon clicking that pop up)
    (b) Game Crashing and exiting to desktop with Bug Reports windows
    (c) Game just closing to desktop with no bug report or anything

    Action(s) Performed when crashing (most of the time) :
    (a) Entering / Exiting an instance or Guild Base. When logging a character.
    (b) Loading to a new map, talking to an NPC or sometimes doing NOTHING at all just sitting there.
    (c) see (b).

    Additionally :
    - Same problems occurred on previous computer with OS = Vista 32 bits.
    - "Building Loading Error, the game will exit (etc etc)" which i would get in instances such as Fort Khoaway (which in this case the towers would be gone and instead appear gigantic ERROR in red 3D letters) OR when this would happen randomly in Guild Base or on regular map then when i talk to an NPC or open my map the background of the window would just pretty much be gone and elements missing. This happens randomly then game closes.
    - Other problems upon relog or switching toon : character selection page of the account being EMPTY, or getting message "User doesn't exist".
    ***Computer virus free -check- game client verified -check- client re-installed -check-***
    So hopefully that will be any help. :D
  • Loenel - Storm Legion
    Loenel - Storm Legion Posts: 2 Arc User
    edited January 2013
    Operating System: Windows 7 64b

    Type of Crash: Crash to desktop with error report.

    Action performed when crash occurred: Usually idling or randomly while running through town. One time it happened I had logged on, went elsewhere in my house for a minute, came back and my client had crashed.


    --

    Operating System: Windows 7 64b

    Type of Crash: "Cannot load game data"

    Action performed when crash occurred: Teleporting. I can usually reproduce this crash by *turning my graphics up* and teleporting to guild base, to FH, or into an instance. I usually have my graphics down so I don't crash. With my graphics down, I have not gotten this error once. Crash logs also tell me that there was an error with certain HD textures loading.
  • firdorn
    firdorn Posts: 5 Arc User
    edited January 2013
    Operating System: Windows 7 64-bit

    Type of Crash: Crash to Desktop with error report (the stoplight thing)

    Action performed when crash occurred: Checking Auction House


    Already had it happen I got 4 crashes like this right after each other and I hadn't even moved yet in game.


    Operating System: Windows 7 64-bit

    Type of Crash: Crash to Desktop with error report (the stoplight thing)

    Action performed when crash occurred: Running to mailbox (unmounted)
  • Uranutjob - Eyrda
    Uranutjob - Eyrda Posts: 460 Arc User
    edited January 2013
    Operating System:Windows 7 64-bit

    Type of Crash:Disconnected from servers

    Action performed when crash occurred: loading game, standing still. i cannot even log on for 1min before I'm disconnected.
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Dem legs O.o
    Lvl80 Inferno Vampire-Uranutjob
    Lvl76 Divine Priest- NutHouse
    Lvl62 Edge/Dark Assassin Imanutjob
  • Moritane - Lionheart
    Moritane - Lionheart Posts: 78 Arc User
    edited January 2013
    Operating System: Windows 7 64-bit

    Type of Crash: Crash to Desktop with error report (the stoplight thing)

    Action performed when crash occurred: Attempting to type a search term into the Auction House. Didn't even hit enter. It crashed as soon as I started typing.
  • XXDiaz - Eyrda
    XXDiaz - Eyrda Posts: 13 Arc User
    edited January 2013
    Operating System: Windows 8 64-bit

    Type of Crash: -Crash to desktop with error report
    - Cannot Load Game Data

    Action performed when crash occurred: Teleporting, Hell road, near water, searching in auction house, constant movement, massive pvp.

    Note: i cant see some people, i know they are there because of their pet but i can't see them.
  • Lustmagic - Storm Legion
    Lustmagic - Storm Legion Posts: 344 Arc User
    edited January 2013
    Operating System: Windows 7 64-bit

    Type of Crash: Crash to Desktop with error report (the stoplight thing)

    Action performed when crash occurred: Walking in Freedom Harbor or when I'm in an instance and I die, when I try to resurrect I end up with the error report.
  • cutsdeep
    cutsdeep Posts: 1 Arc User
    edited January 2013
    I am having the same trouble as others here....DC with error Dc from server. Today I can not even log in. I started a new account and am able to get past the Connecting to Server message where my other account stalls out. I am able to get into game with the new account.
    System Information
    Time of this report: 1/25/2013, 21:14:07
    Machine name:
    Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.120821-1629)
    Language: English (Regional Setting: English)
    System Manufacturer: MSI
    System Model: MS-7309
    BIOS: Default System BIOS
    Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~2.6GHz
    Memory: 2048MB RAM
    Page File: 1740MB used, 5653MB available
    Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
    DX Setup Parameters: Not found
    DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode
  • lcorndogl
    lcorndogl Posts: 117 Arc User
    edited January 2013
    This is the all mother of responses:

    Operating System: Windows 7 Professional 64 bit

    Type of Crash: Crash to desktop with error report

    Action performed when crash occurred: Sleeping (Stood AFK by angeal temple in freedom harbour)

    EDIT: DxDiag Info:

    System Information
    Time of this report: 1/26/2013, 08:41:56
    Machine name: MIKE-PC
    Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_gdr.120830-0334)
    Language: English (Regional Setting: English)
    System Manufacturer: System Manufacter
    System Model: System Product Name
    BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
    Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs), ~2.7GHz
    Memory: 6144MB RAM
    Available OS Memory: 6142MB RAM
    Page File: 4803MB used, 7479MB available
    Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 11
    DX Setup Parameters: Not found
    User DPI Setting: Using System DPI
    System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
    DxDiag Version: 6.01.7600.16385 64bit Unicode

    Display Devices
    Card name: NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
    Manufacturer: NVIDIA
    Chip type: GeForce GTX 560 Ti
    DAC type: Integrated RAMDAC
    Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_1200&SUBSYS_15633842&REV_A1
    Display Memory: 3793 MB
    Dedicated Memory: 978 MB
    Shared Memory: 2815 MB
    Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit) (60Hz)
    Monitor Name: Generic PnP Monitor
    Monitor Model: VX2260WM
    Monitor Id: VSCFC21
    Native Mode: 1920 x 1080(p) (60.000Hz)
    Output Type: DVI
    Driver Name: nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um
    Driver File Version: 9.18.0013.0697 (English)
    Driver Version: 9.18.13.697
    DDI Version: 10.1
    Driver Model: WDDM 1.1
    Driver Attributes: Final Retail
    Driver Date/Size: 10/10/2012 21:23:48, 18252136 bytes
    WHQL Logo'd: Yes
  • jeppe1517
    jeppe1517 Posts: 2 Arc User
    edited January 2013
    Operatin System: Windows 7 Professional 64 bit

    Type of Crash: Crash to desktop with error report OR Stoplight (Depends on what im doing)

    Action performed when crash occurred: Teleporting to instances/arena/guildbase/other landscapes. Opening map and pressing for auto route, Opening AH!

    Info from my DXDIAG Run:

    System Information
    Time of this report: 1/26/2013, 15:51:57
    Machine name: LHD099LT
    Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.120830-0333)
    Language: Swedish (Regional Setting: Swedish)
    System Manufacturer: LENOVO
    System Model: 4242DG5
    BIOS: Default System BIOS
    Processor: Intel(R) Core(TM) i5-2450M CPU @ 2.50GHz (4 CPUs), ~2.5GHz
    Memory: 8192MB RAM
    Available OS Memory: 8146MB RAM
    Page File: 3848MB used, 12439MB available
    Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 11
    DX Setup Parameters: Not found
    User DPI Setting: Using System DPI
    System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
    DxDiag Version: 6.01.7601.17514 64bit Unicode

    Display Devices
    Card name: NVIDIA NVS 4200M
    Manufacturer: NVIDIA
    Chip type: NVS 4200M
    DAC type: Integrated RAMDAC
    Display Memory: 4050 MB
    Dedicated Memory: 978 MB
    Shared Memory: 3072 MB
    Current Mode: 1600 x 900 (32 bit) (60Hz)
    Monitor Name: ThinkPad Display 1600x900
    Monitor Model: unknown
    Monitor Id: LEN40B1
    Native Mode: 1600 x 900(p) (60.000Hz)
    Output Type: Internal
    Driver File Version: 9.18.0013.0546 (English)
    Driver Version: 9.18.13.546
    DDI Version: 11
    Driver Model: WDDM 1.1
    Driver Attributes: Final Retail
    Driver Date/Size: 9/11/2012 00:32:20, 18247528 bytes

    If you want more Dxdiag information just reply and i can post my entire unedited document.
  • semitroll
    semitroll Posts: 79 Arc User
    edited January 2013
    Operating System: Windows 7 64-bit

    Type of Crash: Crash with "Cannot Load Game Data" error

    Action performed when crash occurred: porting into GL instance.
  • Astuarot - Storm Legion
    Astuarot - Storm Legion Posts: 182 Arc User
    edited January 2013
    i disagree with the need for more data. PW needs somebody with more ideas.
  • dynastking92
    dynastking92 Posts: 1 Arc User
    edited January 2013
    Operating System: Windows 8 64-bit

    Type of Crash:Program has stopped working

    Action performed when crash occurred: Walking

    Also whenever i crash my files get corrupted and i have to verify everytimg i wana get on the game.
  • DeltaTroopa - Storm Legion
    DeltaTroopa - Storm Legion Posts: 1,503 Arc User
    edited January 2013
    Operating System: Windows 7 64-bit

    Type of Crash: Error loading game data

    Action performed when crash occurred: Exiting guild base to nightfall
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    ._____Emotes______ | ____Spreadsheets____.
    tinyurl.com/FWEmotes | tinyurl.com/FWInfosheet
  • Darksiren - Storm Legion
    Darksiren - Storm Legion Posts: 0 Arc User
    edited January 2013
    I know this isnt by the format, but it may be useful information. I have found a work-around for the "Cannot load game data" crash that seems to work.

    OS: Windows 7, 64-bit (I dont own so i havent tested this on other OS's)

    Every time I am going to enter an instance, or enter/exit my a base (the times that this error happens) I hit control-alt-delete to back out to the blue screen user panel, then it press [cancel] or hit the escape key to come back into my normal desktop/game. I've had my task manager open and when I do this, the game (game.exe) memory jumps downward from about 1.5GB of memory usage to around 1.1GB. I then accept the instance entry or enter the base and never crash. I have to do this EVERY time however, as this memory leak fills up to 1.5GB again rather quickly.

    I figure this data could help you examine why the crashes are happening, since this apparent memory flush seems to prevent it.
  • _Lucinka_ - Illyfue
    _Lucinka_ - Illyfue Posts: 262 Arc User
    edited January 2013
    Windows 7 -64 bit
    AMD Fx (tm) 4100 Quad - Core Processor 3,60
    8 GB RAM
    GeForce GT 630 Synergy Edition 4GB/ DDR3 graphik card


    and still have problem with EROR DATA, say me -pls update client....omg !!!
    what kind of computer I have to have the game to work ???
    : Eek:

    As long as I have an old computer, everything is fine. The 4 processor does not work as it should.
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    _Lucinka_/90/Illyfue/NewOrder/ 3/2011 - to date
  • shirayukihime
    shirayukihime Posts: 90 Arc User
    edited January 2013
    Windows 8- 32 bit
    Intel Pentium G870
    4 GB RAM

    Type of Crash: Crash to desktop with error report
    Action performed: writing in search tab in AH


    Type of Crash: Error loading game data
    Action performed: loading screen- it happens tooooo often. I have to go trough npc so I can enter in dungeon if I dc... since im a priest its not fun if I dc
  • WraithSoul - Storm Legion
    WraithSoul - Storm Legion Posts: 2 Arc User
    edited January 2013
    Operating System: Windows 7, 64 bit

    Type of Crash: Crash to desktop with no error box

    Action performed when crash occurred: moving around Freedom Harbour

    Should it prove helpful, I have also included my DxDiag here
  • shini96
    shini96 Posts: 1 Arc User
    edited January 2013
    Operating System: Windows 7 64-bit

    Type of Crash: Crash to desktop with error report

    Action performed when crash occurred: The map doesn't appear correctly, only able to see the teleport stones and other icons but the rest of the map doesn't appear. After closing and roaming around a little, the game crashed.
  • _Lucinka_ - Illyfue
    _Lucinka_ - Illyfue Posts: 262 Arc User
    edited January 2013
    Operating System: Windows 7 64-bit

    Type of Crash: Crash with "Cannot Load Game Data" error (pls update your client )

    Action performed when crash occurred: Teleporting into of instance.

    ever, it is random eror, not always the same instance.
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    _Lucinka_/90/Illyfue/NewOrder/ 3/2011 - to date
  • dfutyut3
    dfutyut3 Posts: 20 Arc User
    edited January 2013
    Operating System: Windows & 64-bit

    Type of Crash: Crash to desktop with error report and Crash to Desktop with "Cannot Load game Data" Error

    Action performed when crash occurred: Map load when teleporting into an instance. Also, when teleporting anywhere and changing characters or even just walking.
  • buragwit
    buragwit Posts: 6 Arc User
    edited February 2013
    Operating system: Windows XP pro sp3 32 bit

    Type of crash: BSOD

    Actions performed when crash occurred: logging in to the game when inputting username/ password


    I tried formatting and reinstalling the game but it doesn't help. This started happening over a week ago. Sometimes I can log in but there's a 50% chance I will crash whenever I change toons or teleport.
  • Shezi - Lionheart
    Shezi - Lionheart Posts: 8 Arc User
    edited February 2013
    Operating system: Windows 7 64-bit
    Type of crash: crash to desktop with "Cannot Lad game data" message

    Actions performed when crash occurred: switching realms, entering/exiting guild base, loading into instance